Tészták

Alegjobbparadicsomostészta:arrabbiatapenne

A legjobb paradicsomos tészta: arrabbiata penne

Hozzávalók
25 dkg
penne tészta
4 ek
extraszűz olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 - 2 db
friss chili paprika
0.5 konzerv
paradicsom
só, bors
1 ek
reszelt parmezán
petrezselyem

Elkészítés
A tésztát lobogó sós vízbe dobjuk, amíg fő (kb. 10 perc) elkészítjük a szószt.Egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítunk egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymát és a karikára vágott chilit, majd hozzáöntjük a fél paradicsom konzervet, villával szétnyomkodjuk az egész darabokat, sózzuk, borsozzuk és pár percig rotyogtatjuk. Mehet hozzá a másik gerezd fokhagyma szintén szeletelve és 4-5 evőkanálnyi a tészta főzővizéből is.
A tésztát az előírt főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük, majd jól átforgatjuk a szószban, így készül tökéletes al dentére. Reszelünk rá kevés parmezánt, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, még egyszer összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Nincs is jobb egy klassz kis paradicsomos tésztánál: gyors, ütősen finom és bármikor megoldást jelenthet az „úristen, mit kajáljak ma este?” kérdésre, hiszen egy kis száraztésztát és paradicsomkonzervet mindig tudunk otthon tartani. Ez most egy spéci változat, az olaszok arrabiata pennéje, amit a friss petrezselyem és a csípős chili tesz különlegessé.

Hozzávalók

2 személyre
25 dkg
penne tészta
4 ek
extraszűz olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
1 - 2 db
friss chili paprika
0.5 konzerv
paradicsom
só, bors
1 ek
reszelt parmezán
petrezselyem
A tésztát lobogó sós vízbe dobjuk, amíg fő (kb. 10 perc) elkészítjük a szószt.Egy serpenyőben olívaolajon kicsit lepirítunk egy gerezdnyi felszeletelt fokhagymát és a karikára vágott chilit, majd hozzáöntjük a fél paradicsom konzervet, villával szétnyomkodjuk az egész darabokat, sózzuk, borsozzuk és pár percig rotyogtatjuk. Mehet hozzá a másik gerezd fokhagyma szintén szeletelve és 4-5 evőkanálnyi a tészta főzővizéből is.
A tésztát az előírt főzési idő letelte előtt 1 perccel leszűrjük, majd jól átforgatjuk a szószban, így készül tökéletes al dentére. Reszelünk rá kevés parmezánt, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, még egyszer összeforgatjuk és azonnal tálaljuk.

Ha tetszett a legjobb paradicsomos tészta: arrabbiata penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept