Húsételek

Alegomlósabboldalaszöldségpüréveléschimichurrival

A legomlósabb oldalas zöldségpürével és chimichurrival

Hozzávalók
1.5 - 2 kg
sertésoldalas
A páchoz
100 g
mustár
1 tk
őrölt rozmaring
1 tk
kakukkfű
1 tk
só, bors
3 ek
olívaolaj
A zöldségpüréhez
750 g
kimagozott sütőtök (kb. 1/3-a az egész töknek)
6 db
zellerszár
2 fej
vöröshagyma
6 gerezd
fokhagyma
2 db
körte
200 - 300 ml
tej
só, bors
A chimichurrihoz
1 kis csokor
petrezselyem
1 tk
szárított oregánó
2 gerezd
fokhagyma
50 ml
almaecet
50 ml
olívaolaj
só, bors
500 ml
víz
100 g
vaj

Elkészítés
Az oldalashoz a pác összetevőit összekeverjük és belemasszírozzuk a húsba. Egy tepsit vékonyan megolajozunk és beletesszük a húst, majd meggyújtunk két lángot a tűzhelyen és körbepirítjuk óvatosan, hogy ne égjen meg. A zöldségpüréhez a tököt meghámozzuk és kimagozzuk, a zellerszárakat félbevágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, a fokhagymát meghámozzuk, a körtét pedig meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk, így mehet bele az oldalas mellé. Ha ez megvan, felöntjük 500 ml vízzel, lefóliázzuk és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 3 órán keresztül sütjük. 
Amikor kész, kiszedjük mellőle a zöldségeket, és egy lábosba szedjük, beleöntjük a tejet, mellédobjuk a vajat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és lepürésítjük egy botmixerrel. Az oldalast 210 fokon felső grillen további 20-30 percig pirítjuk, amíg szép aranybarnává nem válik. A chimichurrihoz az összetevőket egy késes aprítóba dobjuk (az olajat lehet két részletben is, fokozatosan annyit, amennyit felvesz), és készre zúzzuk. Egy tálra szedünk a püréből, rákerülnek az oldalasszeletek, végül pedig a chimichurrival koronázzuk meg az etűdöt.

www.streetkitchen.hu

Lassan sült oldalast készíteni tulajdonképpen hálás műfaj, hiszen a ráfordított munka vajmi kevés, az idő nagy része várakozással telik. Miközben süldögél a gyönyörű húsdarabunk elkészíthetjük a jó kis chimichurrit és ha még mindig maradt egy kis időnk, akkor addig lehet pulóvert kötni, hobbiállatot sétáltatni, vagy havat lapátolni - ki ki a maga habitusának megfelelően töltse el ezt a pár órát azzal, amit szeret. Utána pedig vesse rá magát erre a csodálatos ételre!

Hozzávalók

4 főre
1.5 - 2 kg
sertésoldalas
A páchoz
100 g
mustár
1 tk
őrölt rozmaring
1 tk
kakukkfű
1 tk
só, bors
3 ek
olívaolaj
A zöldségpüréhez
750 g
kimagozott sütőtök (kb. 1/3-a az egész töknek)
6 db
zellerszár
2 fej
vöröshagyma
6 gerezd
fokhagyma
2 db
körte
200 - 300 ml
tej
só, bors
A chimichurrihoz
1 kis csokor
petrezselyem
1 tk
szárított oregánó
2 gerezd
fokhagyma
50 ml
almaecet
50 ml
olívaolaj
só, bors
500 ml
víz
100 g
vaj
Az oldalashoz a pác összetevőit összekeverjük és belemasszírozzuk a húsba. Egy tepsit vékonyan megolajozunk és beletesszük a húst, majd meggyújtunk két lángot a tűzhelyen és körbepirítjuk óvatosan, hogy ne égjen meg. A zöldségpüréhez a tököt meghámozzuk és kimagozzuk, a zellerszárakat félbevágjuk, a vöröshagymát úgyszintén, a fokhagymát meghámozzuk, a körtét pedig meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk, így mehet bele az oldalas mellé. Ha ez megvan, felöntjük 500 ml vízzel, lefóliázzuk és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 3 órán keresztül sütjük. 
Amikor kész, kiszedjük mellőle a zöldségeket, és egy lábosba szedjük, beleöntjük a tejet, mellédobjuk a vajat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és lepürésítjük egy botmixerrel. Az oldalast 210 fokon felső grillen további 20-30 percig pirítjuk, amíg szép aranybarnává nem válik. A chimichurrihoz az összetevőket egy késes aprítóba dobjuk (az olajat lehet két részletben is, fokozatosan annyit, amennyit felvesz), és készre zúzzuk. Egy tálra szedünk a püréből, rákerülnek az oldalasszeletek, végül pedig a chimichurrival koronázzuk meg az etűdöt.

Ha tetszett a legomlósabb oldalas zöldségpürével és chimichurrival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept