Hirdetés

A legszínesebb csirkés tésztasali

Hozzávalók

4
személyre

A húshoz

5 db db csirke alsócomb (bőr nélkül)
bors
olaj

A salátához

220 g kagylótészta
só, bors
½ fej brokkoli
1 db kaliforniai paprika
8 szem koktélparadicsom
10 szem fekete olívabogyó
50 g feta sajt

A vörös pesztóhoz

8 db olajban eltett szárított paradicsom
1 marék mandula vagy fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek reszelt parmezán
3 ek olívaolaj

Az öntethez

4 ek vörös pesztó
4 ek olívaolaj
½ db citrom leve
Hirdetés

A legszínesebb csirkés tésztasali

Annyira jó, hogy úgy tömhetjük magunkba a jobbnál jobb tésztasalátákat, hogy elhisszük, hogy közben valami egészségeset kajálunk! :D Mondjuk ez a csirkés verzió valójában elég egészséges lett, hiszen a brokkolin, a kaliforniai paprikán és a kétféle paradicsomon túl még csomó más frankó cuccal is teleraktuk.
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre

A húshoz

5 db db csirke alsócomb (bőr nélkül)
bors
olaj

A salátához

220 g kagylótészta
só, bors
½ fej brokkoli
1 db kaliforniai paprika
8 szem koktélparadicsom
10 szem fekete olívabogyó
50 g feta sajt

A vörös pesztóhoz

8 db olajban eltett szárított paradicsom
1 marék mandula vagy fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek reszelt parmezán
3 ek olívaolaj

Az öntethez

4 ek vörös pesztó
4 ek olívaolaj
½ db citrom leve
Fotó: Szilágyi Nóri

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és kevés olajon egy serpenyőben, időnként átforgatva megsütjük őket. Ezután villával leszedjük a húst a csontról és még egyszer, pár perc alatt átpirítjuk a serpenyőben, majd félrerakjuk. Előveszünk két edényt az egyikben a tésztát főzzük ki enyhén sós, forró vízben, a másikban pedig szintén sós vízben a kisebb rózsákra szedett brokkolit. Miközben fő a tészta és a brokkoli egy aprítógépbe rakjuk a pesztó hozzávalóit és alaposan lezúzzuk. A salátához a koktélparadicsomokat félbe, az olívabogyókat kis karikákra, a kaliforniai paprikát pedig kisebb kockákra vágjuk. A kifőtt tésztát összekeverjük 1-2 kanál vörös pesztóval, majd hozzákeverjük a csirkehúst, brokkolit, kaliforniai paprikát, olívabogyót és a koktélparadicsomot. A maradék pesztót elkeverjük az olívaolajjal és a citrom levével, majd a salátátra locsoljuk, végül feta sajtot morzsolunk a tetejére.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?