Street Kitchen

Lencsekrémleves

Lencsekrémleves

Hozzávalók
A tálaláshoz
300 g
lencse
(száraz)
500 g
füstölt csülök
2 db
babérlevél
1 tk
egész fekete bors
2 szál
sárgarépa
3 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
200 g
zeller
tejföl

Elkészítés

A lencsét előző nap beáztatjuk. 

A csülköt feltesszük bő vízben főni a babérlevéllel, a borssal, egy szál sárgarépával, egy darab hagymával és két gerezd fokhagymával. Közepes lángon kb. 5-6 óra alatt vajpuhára főzzük. Fontos, hogy miután megfőtt a csülök, tartsuk meg a főzőlevét, hiszen a levesünk fontos alapanyaga lesz.

A maradék zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábosban lepirítjuk egy kevés olajon. Amikor aranybarna színt kaptak, felöntjük 1 liter vízzel. Ha szükségét érezzük, tehetünk bele egy kevés sót, de a füstölt csülök miatt anélkül is elég sós lesz.

Amíg puhulnak a zöldségek, addig a csülökről lefejtjük a húst, és apró szálaira szedjük.

Amikor minden megpuhult, akkor a lencsét az áztatóvízzel együtt az edénybe öntjük, és az egészet összefőzzük. Főzés közben a félrerakott csülkös lével ízesítjük a levest. Ha minden összetevő megpuhult, az egészet leturmixoljuk.

Tálaláskor a szálaira szedett hússal és egy evőkanál tejföllel kínáljuk.

Lencsekrémleves

Ezeket is nézd meg:

Tejfölös lencsefőzelék sült kolozsvárival

Répás vöröslencseleves

www.streetkitchen.hu

Újévkor hagyomány lencsét főzni, de máskor is megcsinálhatjátok. Készítsétek el egy kicsit rendhagyó formában, krémlevesként, extra füstösen, csülökkel. Nemcsak szerencsétek, hanem hatalmas sikeretek is lesz!

Hozzávalók

4 főre
A tálaláshoz
300 g
lencse
(száraz)
500 g
füstölt csülök
2 db
babérlevél
1 tk
egész fekete bors
2 szál
sárgarépa
3 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
200 g
zeller
tejföl

A lencsét előző nap beáztatjuk. 

A csülköt feltesszük bő vízben főni a babérlevéllel, a borssal, egy szál sárgarépával, egy darab hagymával és két gerezd fokhagymával. Közepes lángon kb. 5-6 óra alatt vajpuhára főzzük. Fontos, hogy miután megfőtt a csülök, tartsuk meg a főzőlevét, hiszen a levesünk fontos alapanyaga lesz.

A maradék zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábosban lepirítjuk egy kevés olajon. Amikor aranybarna színt kaptak, felöntjük 1 liter vízzel. Ha szükségét érezzük, tehetünk bele egy kevés sót, de a füstölt csülök miatt anélkül is elég sós lesz.

Amíg puhulnak a zöldségek, addig a csülökről lefejtjük a húst, és apró szálaira szedjük.

Amikor minden megpuhult, akkor a lencsét az áztatóvízzel együtt az edénybe öntjük, és az egészet összefőzzük. Főzés közben a félrerakott csülkös lével ízesítjük a levest. Ha minden összetevő megpuhult, az egészet leturmixoljuk.

Tálaláskor a szálaira szedett hússal és egy evőkanál tejföllel kínáljuk.

Lencsekrémleves

Ezeket is nézd meg:

Tejfölös lencsefőzelék sült kolozsvárival

Répás vöröslencseleves

Ha tetszett a lencsekrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése