Alapreceptek

Lencsepástétom

Lencsepástétom

Hozzávalók
1 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 konzerv
lencse
(280 g-os kiszerelés)
2 tk
füstölt fűszerpaprika
só, bors
85 ml
olvasztott kókuszolaj
15 ml
sötét szójaszósz
A tálaláshoz
4 szelet
kovászos kenyér

Elkészítés

A lencsepástétom első lépéseként egy serpenyőben, közepes hőfokon felhevítjük az étolajat, majd lassan megkaramellizáljuk rajta a vékony cikkekre vágott vöröshagymát. Ezután egy aprítógépbe tesszük a lecsepegtetett lencsével, a fűszerpaprikával, sóval, borssal, a kókuszolajjal és a szójaszósszal együtt, és az egészet krémesre turmixoljuk. A kenyérszeleteket megkenjük a lencsepástétommal, és már ehetjük is! 

Tipp: Ha maradna belőle, légmentesen zárható edényben akár 5 napig is tárolhatjuk a hűtőben. 

Lencsepástétom kenyérre kenve
Lencsepástétom (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Egyetértesz azzal, hogy nincs is jobb, mint egy házi készítésű kence? Akkor a lencsepástétom receptje után ezeket a finomságokat is ki kell próbálnod:

Padlizsánkrém télire

Lajos-féle tojáskrém

Tepsiben sült paradicsommártás

Ha pedig ahhoz keresel ötletet, hogy mire kend a lencsekrémet, ezeket a recepteket próbáld ki:

Kefires kifli

Kovászos kenyér

Teljes kiőrlésű zablisztes zsemle

www.streetkitchen.hu

Hívhatjuk akár hummusznak is, de szerintem ez annál sokkal jobb. A különbség alapvetően annyi, hogy itt nem a csicseriborsó a sztár, hanem a lencse. Nagyon ízes, kissé füstös és szuperkrémes.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

1 kb. 400 ml-es csatos üveghez
1 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 konzerv
lencse
(280 g-os kiszerelés)
2 tk
füstölt fűszerpaprika
só, bors
85 ml
olvasztott kókuszolaj
15 ml
sötét szójaszósz
A tálaláshoz
4 szelet
kovászos kenyér

A lencsepástétom első lépéseként egy serpenyőben, közepes hőfokon felhevítjük az étolajat, majd lassan megkaramellizáljuk rajta a vékony cikkekre vágott vöröshagymát. Ezután egy aprítógépbe tesszük a lecsepegtetett lencsével, a fűszerpaprikával, sóval, borssal, a kókuszolajjal és a szójaszósszal együtt, és az egészet krémesre turmixoljuk. A kenyérszeleteket megkenjük a lencsepástétommal, és már ehetjük is! 

Tipp: Ha maradna belőle, légmentesen zárható edényben akár 5 napig is tárolhatjuk a hűtőben. 

Lencsepástétom kenyérre kenve
Lencsepástétom (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Egyetértesz azzal, hogy nincs is jobb, mint egy házi készítésű kence? Akkor a lencsepástétom receptje után ezeket a finomságokat is ki kell próbálnod:

Padlizsánkrém télire

Lajos-féle tojáskrém

Tepsiben sült paradicsommártás

Ha pedig ahhoz keresel ötletet, hogy mire kend a lencsekrémet, ezeket a recepteket próbáld ki:

Kefires kifli

Kovászos kenyér

Teljes kiőrlésű zablisztes zsemle

Ha tetszett a Lencsepástétom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept