Pékség

Lilakáposztásrétes

Lilakáposztás rétes

Hozzávalók
A töltelékhez
1 fej
lilakáposzta
2 ek
olaj
3 - 4 ek
cukor
1 fej
vöröshagyma
só, bors
80 ml
vörösbor
1 - 2 tk
balzsamecet
Az összeállításhoz
1 csomag
réteslap (6 lap)
2 ek
tejföl
50 ml
olívaolaj
1 db
tojás
2 ek
szezámmag

Elkészítés
A káposztás töltelékhez a lilakáposztát lereszeljük. Egy nagyobb lábasba öntjük az olajat, beleszórjuk a cukrot, és megvárjuk amíg pici színt kap (karamellizálódik), ekkor beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát és ezt is kissé karamellizáljuk. Sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a lereszelt lilakáposztát. Felöntjük a vörösborral, a balzsamecettel és puhára pároljuk, majd legalább langyosra hűtjük.
A 2 réteshez 3-3 lapot fogunk használni. 3 lapot “összeillesztünk” úgy, hogy mindegyiket vékonyan átkenjük a tejföllel elkevert olajjal. A hosszabbik oldalához rakjuk a töltelék felét hosszanti sávban, majd feltekerjük hengerré. A másikkal is megismételjük.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A lilakáposztás rétes[/caption] A két rétest sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a lilakáposztás rétes receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez a rétes hozza a klasszik káposztás változat ízélményét, ellenben a pici vörösbor plusz ízt is ad a tölteléknek, és nem utolsó sorban brutál szép színe lesz a kész réteseknek. Ha pedig valakire rá tudjátok sózni a világ legborzasztóbb konyhai munkáját, a káposztareszelést, akkor még az is elmondható, hogy pikk-pakk elkészül ez a finomság.

Hozzávalók

2 rúdhoz
A töltelékhez
1 fej
lilakáposzta
2 ek
olaj
3 - 4 ek
cukor
1 fej
vöröshagyma
só, bors
80 ml
vörösbor
1 - 2 tk
balzsamecet
Az összeállításhoz
1 csomag
réteslap (6 lap)
2 ek
tejföl
50 ml
olívaolaj
1 db
tojás
2 ek
szezámmag
A káposztás töltelékhez a lilakáposztát lereszeljük. Egy nagyobb lábasba öntjük az olajat, beleszórjuk a cukrot, és megvárjuk amíg pici színt kap (karamellizálódik), ekkor beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát és ezt is kissé karamellizáljuk. Sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a lereszelt lilakáposztát. Felöntjük a vörösborral, a balzsamecettel és puhára pároljuk, majd legalább langyosra hűtjük.
A 2 réteshez 3-3 lapot fogunk használni. 3 lapot “összeillesztünk” úgy, hogy mindegyiket vékonyan átkenjük a tejföllel elkevert olajjal. A hosszabbik oldalához rakjuk a töltelék felét hosszanti sávban, majd feltekerjük hengerré. A másikkal is megismételjük.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
A lilakáposztás rétes[/caption] A két rétest sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a lilakáposztás rétes receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Lilakáposztás rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept