Street Kitchen

Lisztmenteskrumplifőzelék

Lisztmentes krumplifőzelék

Hozzávalók
20 ml
olaj
150 g
hagyma
3 db
babérlevél
1 l
víz
1 mk
pirospaprika
500 g
krumpli
20 g
keményítő
175 g
tejföl
2 tk
majoránna
1 - 2 ek
almaecet
1 tk
mustár
A kolbászhoz
4 db
debreceni
20 ml
olaj

Elkészítés

A lisztmentes krumplifőzelék elkészítéséhez az olajat melegítünk egy lábasban, hozzáadjuk a felkockázott hagymát és a babérlevelet, majd üvegesre pirítjuk. Felöntjük 100 ml vízzel, majd addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor felöntjük ismét ugyanennyi vízzel, megszórjuk a pirospaprikával és addig főzzük, míg elpárolog a folyadék. 

Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és 1 perc pirítás után felöntjük a maradék vízzel. Amikor forr, sózzuk és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. A keményítőt elkeverjük kb. 50 ml főzővízben, és besűrítjük vele a főzeléket. Hozzákeverjük a tejfölt, a majorannát, végül az almaecettel és a mustárral tökéletesítjük az ízeket.

A debreceni kolbászokat átlósan bevagdossuk, majd olajat melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük őket, végül a főzelékkel tálaljuk, amire egy pici pirospaprikát szórunk.

lisztmentes-krumplifozelek-5
Lisztmentes krumplifőzelék

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Még több lisztmentes főzelék, ha szeretnétek kicsit egészségesebben főzni, vagy kevesebb lisztet használnátok a mindennapokban:

Kelkáposzta-főzelék pulykahúsgolyóval

Lisztmentes sárgaborsó-főzelék

Lisztmentes finomfőzelék

www.streetkitchen.hu

Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik imádják a főzelékeket. Legyen az szinte bármilyen, a lényeg, hogy krumpliból legyen. :)

Hozzávalók

2 főre
20 ml
olaj
150 g
hagyma
3 db
babérlevél
1 l
víz
1 mk
pirospaprika
500 g
krumpli
20 g
keményítő
175 g
tejföl
2 tk
majoránna
1 - 2 ek
almaecet
1 tk
mustár
A kolbászhoz
4 db
debreceni
20 ml
olaj

A lisztmentes krumplifőzelék elkészítéséhez az olajat melegítünk egy lábasban, hozzáadjuk a felkockázott hagymát és a babérlevelet, majd üvegesre pirítjuk. Felöntjük 100 ml vízzel, majd addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor felöntjük ismét ugyanennyi vízzel, megszórjuk a pirospaprikával és addig főzzük, míg elpárolog a folyadék. 

Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és 1 perc pirítás után felöntjük a maradék vízzel. Amikor forr, sózzuk és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. A keményítőt elkeverjük kb. 50 ml főzővízben, és besűrítjük vele a főzeléket. Hozzákeverjük a tejfölt, a majorannát, végül az almaecettel és a mustárral tökéletesítjük az ízeket.

A debreceni kolbászokat átlósan bevagdossuk, majd olajat melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük őket, végül a főzelékkel tálaljuk, amire egy pici pirospaprikát szórunk.

lisztmentes-krumplifozelek-5
Lisztmentes krumplifőzelék

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Még több lisztmentes főzelék, ha szeretnétek kicsit egészségesebben főzni, vagy kevesebb lisztet használnátok a mindennapokban:

Kelkáposzta-főzelék pulykahúsgolyóval

Lisztmentes sárgaborsó-főzelék

Lisztmentes finomfőzelék

Ha tetszett a Lisztmentes krumplifőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept