Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- só, bors
- 1 tk füstölt paprika
- 2 db babérlevél
- 500 g száraz sárgaborsó
- 2 ½ l víz
- 1 tk 10%-os ételecet (elhagyható)
A tetejére
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 150 g paprikás kolbász
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- só, bors
- 1 tk füstölt paprika
- 2 db babérlevél
- 500 g száraz sárgaborsó
- 2 ½ l víz
- 1 tk 10%-os ételecet (elhagyható)
A tetejére
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 150 g paprikás kolbász
A lisztmentes sárgaborsó-főzelék elkészítéséhez egy erős lángon hevített lábasban, az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával, és beledobjuk a babérlevelet. Beleöntjük a sárgaborsót, elkeverjük, felöntjük a vízzel, alaposan sózzuk, és szétesősen puhára főzzük. A végén ízlés szerint egy kis ecetet is adhatunk hozzá.
A tetejére vékonyan felszeleteljük a hagymát, felkarikázzuk a kolbászt, és az utóbbit elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Ha elkezdi kiengedni a zsírját, rádobjuk a hagymát, és az egészet jól megpirítjuk. A főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!