Hirdetés

Lisztmentes sárgaborsó-főzelék

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma (kb. 150 g)
só, bors
1 tk füstölt paprika
2 db babérlevél
500 g száraz sárgaborsó
2 ½ l víz
1 tk 10%-os ételecet (elhagyható)

A tetejére

1 fej hagyma (kb. 150 g)
150 g paprikás kolbász
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lisztmentes sárgaborsó-főzelék

Néhány emberben még az a tudat él, hogy mindenképpen kell rántás a sárgaborsó-főzelékhez, pedig egyáltalán nem! Megfelelő mennyiségű főzővízzel nincs szükség sűrítésre, és még finomabb is így.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
1 fej hagyma (kb. 150 g)
só, bors
1 tk füstölt paprika
2 db babérlevél
500 g száraz sárgaborsó
2 ½ l víz
1 tk 10%-os ételecet (elhagyható)

A tetejére

1 fej hagyma (kb. 150 g)
150 g paprikás kolbász
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lisztmentes sárgaborsó-főzelék elkészítéséhez egy erős lángon hevített lábasban, az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával, és beledobjuk a babérlevelet. Beleöntjük a sárgaborsót, elkeverjük, felöntjük a vízzel, alaposan sózzuk, és szétesősen puhára főzzük. A végén ízlés szerint egy kis ecetet is adhatunk hozzá.

A tetejére vékonyan felszeleteljük a hagymát, felkarikázzuk a kolbászt, és az utóbbit elkezdjük pirítani egy serpenyőben. Ha elkezdi kiengedni a zsírját, rádobjuk a hagymát, és az egészet jól megpirítjuk. A főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.

Lisztmentes sárgaborsó-főzelék
Lisztmentes sárgaborsó-főzelék

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több sárgaborsó:

Egyszerű sárgaborsó-krémleves
Fűszeres sárgaborsó-főzelék

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?