Gluténmentes
Hozzávalók
A főzelék krémjéhez
- 100 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g zellergumó
- 100 g fehérrépa
- 300 g karfiol
- 3 ek olaj
- só, bors
- kb. 1 l zöldségalaplé
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
A betéthez
- 150 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 100 g zellergumó
- só
- 60 g karfiol
- 140 g zöldborsó
Hozzávalók
A főzelék krémjéhez
- 100 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g zellergumó
- 100 g fehérrépa
- 300 g karfiol
- 3 ek olaj
- só, bors
- kb. 1 l zöldségalaplé
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
A betéthez
- 150 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 100 g zellergumó
- só
- 60 g karfiol
- 140 g zöldborsó
A lisztmentes finomfőzelék krémjéhez tartozó hagymát, fokhagymát, zellergumót, fehérrépát és karfiolt felaprítjuk, majd 5-10 perc alatt lepirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk. Amint kaptak egy kis pörzsanyagot, enyhén barnás színt, akkor felöntjük az alaplével, és addig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek meg nem puhultak. Turmixgépbe tesszük, belefacsarjuk fél citrom levét, és addig turmixoljuk, amíg finom krémes állagot nem kapunk. Ha túl sűrűnek ítéljük, akkor adhatunk még hozzá egy kis alaplevet/vizet, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
A betéthez tartozó répákat és zellergumót kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, majd 10-15 perc alatt puhára főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt és a borsót is. Amikor minden zöldség megfőtt, leszűrjük, és a betétet belekeverjük a krémünkbe az aprított petrezselyemmel együtt.
Ha tetszett a lisztmentes finomfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!