Street food

LoisGriffinjambalayája

Lois Griffin jambalayája

Hozzávalók
400 g
csirkemell
4 ek
étolaj
100 g
fagyasztott garnéla
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 db
piros kaliforniai paprika
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
75 g
rizs
0.5 tk
morzsolt kakukkfű
0.5 tk
őrölt fűszerkömény
1 db
babérlevél
1 ek
worcestershire-szósz
400 ml
víz
1 ek
chiliszósz
(elhagyható)

Elkészítés

Lois Griffin jambalaya receptjéhez a csirkemellet 1 x 1 centiméteres kockákra vágjuk, majd egy közepes méretű lábasban, nagy lángon, kevés olajon lepirítjuk. Ha megpirult, hozzádobjuk a kiolvasztott garnélát, majd amikor vöröses színű a rák, kivesszük a húsokat egy tálba.

A hagymát és a paprikát finomra vágjuk, öntünk még egy kevés olajat a csirkéhez használt lábasba, közepesre vesszük a lángot és elkezdjük benne pirítani a zöldségeket és a felaprított fokhagymát is. Ha összeestek, sózzuk, borsozzuk, majd amikor kapott egy kis színt, hozzáadjuk a rizst. Üvegesre hevítjük a rizsszemeket, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, a fűszerköményt, a babérlevelet, és ráöntjük a Worcestershire-szószt. 

Elkeverés után felöntjük a vízzel, majd lefedve addig főzzük, amíg a rizs 80%-ig meg nem fő, aztán visszatesszük a húst és a garnélát, ha szükséges, pótoljuk a vizet, és készre főzzük a húsokat. A végén ízlés szerint chiliszósszal ízesítjük, és ehetjük is.

jambalaya
Lois Griffin jambalayája (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több tuti junk kaja:

Joey’s meatball sub – fullos szendvics a Jóbarátokból

Cuccos rántott csirkemelles szendvics

Grillezett sajtos szendvics négyféle sajttal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Sokak, köztük az én kedvenc sorozatom egyik ikonikus jelenetének az étele a jambalaya – és higgyétek el, ez a recept nemcsak a képernyőn, hanem a tányéron is megállja a helyét!

Hozzávalók

2 főre
400 g
csirkemell
4 ek
étolaj
100 g
fagyasztott garnéla
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 db
piros kaliforniai paprika
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
75 g
rizs
0.5 tk
morzsolt kakukkfű
0.5 tk
őrölt fűszerkömény
1 db
babérlevél
1 ek
worcestershire-szósz
400 ml
víz
1 ek
chiliszósz
(elhagyható)

Lois Griffin jambalaya receptjéhez a csirkemellet 1 x 1 centiméteres kockákra vágjuk, majd egy közepes méretű lábasban, nagy lángon, kevés olajon lepirítjuk. Ha megpirult, hozzádobjuk a kiolvasztott garnélát, majd amikor vöröses színű a rák, kivesszük a húsokat egy tálba.

A hagymát és a paprikát finomra vágjuk, öntünk még egy kevés olajat a csirkéhez használt lábasba, közepesre vesszük a lángot és elkezdjük benne pirítani a zöldségeket és a felaprított fokhagymát is. Ha összeestek, sózzuk, borsozzuk, majd amikor kapott egy kis színt, hozzáadjuk a rizst. Üvegesre hevítjük a rizsszemeket, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, a fűszerköményt, a babérlevelet, és ráöntjük a Worcestershire-szószt. 

Elkeverés után felöntjük a vízzel, majd lefedve addig főzzük, amíg a rizs 80%-ig meg nem fő, aztán visszatesszük a húst és a garnélát, ha szükséges, pótoljuk a vizet, és készre főzzük a húsokat. A végén ízlés szerint chiliszósszal ízesítjük, és ehetjük is.

jambalaya
Lois Griffin jambalayája (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több tuti junk kaja:

Joey’s meatball sub – fullos szendvics a Jóbarátokból

Cuccos rántott csirkemelles szendvics

Grillezett sajtos szendvics négyféle sajttal

Ha tetszett a Lois Griffin jambalayája receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept