Megúszós kaják

Magyaroscsirkemáj

Magyaros csirkemáj
magyaros-csirkemaj

Hozzávalók
2 ek
sertészsír
400 g
csirkemáj
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
hegyes-erős paprika
1 db
tv-paprika
bors
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
majoránna
A tálaláshoz
főtt burgonya

Elkészítés
  1. Első lépésként egy széles serpenyőt magas hőfokon felmelegítünk, és a zsíron, keveset mozgatva jól megpirítjuk benne a csirkemájat, majd félretesszük.

  2. Ugyanebben a serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és együtt dinszteljük.

  3. Beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot és a kétféle paprikát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a majoránnával, majd felöntjük 200 ml vízzel és addig főzzük, ameddig el nem kezd sűrűsödni a szaft. Szükség esetén pótolhatjuk a folyadékot.

  4. Visszarakjuk a májat is. Addig főzzük, amíg a szaft teljesen be nem sűrűsödik és a máj el nem készül, ez kb. 10 percet vesz igénybe.

  5. Én főtt burgonyával tálaltam hozzá, de bármilyen más köretet is választhatunk.

www.streetkitchen.hu

A magyar konyha egyik nagy hőse: szaftos, paprikás, és pont annyira fűszeres, hogy megjön tőle az étvágyad, még akkor is, ha nem is voltál éhes.

Ha valami igazán gyors, olcsó és mégis retró ízeket idéző fogásra vágysz, a magyaros csirkemáj verhetetlen választás. A máj pirítása külön serpenyőben garantálja a szaftos végeredményt, míg a hagymás, paprikás-paradicsomos alap igazi magyaros karaktert ad az ételnek. Egy kis majoránna és fokhagyma pedig gondoskodik arról, hogy már a főzés közben is összef fusson a nyál a szádban. A kezdők se ijedjenek meg, a recept abszolút barátságos és elronthatatlan!

Hozzávalók

2 fő részére
2 ek
sertészsír
400 g
csirkemáj
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 db
paradicsom
(90 g/db)
1 db
hegyes-erős paprika
1 db
tv-paprika
bors
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
majoránna
A tálaláshoz
főtt burgonya

Elkészítés

  1. Első lépésként egy széles serpenyőt magas hőfokon felmelegítünk, és a zsíron, keveset mozgatva jól megpirítjuk benne a csirkemájat, majd félretesszük.

  2. Ugyanebben a serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és együtt dinszteljük.

  3. Beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot és a kétféle paprikát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a majoránnával, majd felöntjük 200 ml vízzel és addig főzzük, ameddig el nem kezd sűrűsödni a szaft. Szükség esetén pótolhatjuk a folyadékot.

  4. Visszarakjuk a májat is. Addig főzzük, amíg a szaft teljesen be nem sűrűsödik és a máj el nem készül, ez kb. 10 percet vesz igénybe.

  5. Én főtt burgonyával tálaltam hozzá, de bármilyen más köretet is választhatunk.

magyaros-csirkemaj-3
Magyaros csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)

Ez a magyaros csirkemáj nemcsak hétköznapi ebédnek tökéletes, hanem akkor is bevethető, ha gyorsan kell valami laktatót az asztalra varázsolni. Főtt krumplival tálalva klasszikus, de rizzsel vagy friss kenyérrel is szuperül működik.

Ha bejönnek a klasszikus magyaros ízek, mutatunk még három receptet, ami hasonlóan laktató és szaftos! :)

Csirkemájas brassói

Paprikás krumpli nokedlivel

Nagyon szaftos resztelt máj

Ha tetszett a magyaros csirkemáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése