Magyaros ételek

Magyaroskarfiolleves

Magyaros karfiolleves

Hozzávalók
120 g
füstölt kolbász
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
egész köménymag
1 fej
karfiol
(700 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(80 g/szál)
1 ek
daráltpaprika-krém
só, bors
2 tk
fűszerpaprika
1.5
liter víz
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
tv-paprika
(90 g/db)
0.5 db
paradicsom
(100 g/db)
A tálaláshoz
175 g
tejföl
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A magyaros karfiolleves elkészítéséhez a kolbászt 0,5 cm-es karikákra vágjuk, és közepes hőfokon elkezdjük kisütni a zsírját.

Amikor már elegendő zsírt engedett, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a köményt, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a 0,5 cm-es karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, a daráltpaprika-krémet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel.

Amikor forr, beletesszük a petrezselymet, és egészben a paprikát és a paradicsomot is. Közepesen erős hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük.

Tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.  

Magyaros karfiolleves tejföllel tálalva
Magyaros karfiolleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A laktató, fűszeres magyaros karfiolleves mellett még bőven van tartalmas, a hideg téli napokon felmelegítő leves recept a tarsolyunkban! Egy jó bableves, vagy egy frankó csorbaleves, de egy tuti palócleves után sem fogsz éhen maradni, garantáljuk!

Csorbaleves Zsolti-módra

Káposztás bableves

Kapros palócleves

www.streetkitchen.hu

A magyaros karfiolleves igazi otthoni klasszikus: fűszeres és pont olyan, mint amit a nagyi főzne. Egyszerű, mégis ellenállhatatlan.

Hozzávalók

4 főre
120 g
füstölt kolbász
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 mk
egész köménymag
1 fej
karfiol
(700 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(80 g/szál)
1 ek
daráltpaprika-krém
só, bors
2 tk
fűszerpaprika
1.5
liter víz
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
tv-paprika
(90 g/db)
0.5 db
paradicsom
(100 g/db)
A tálaláshoz
175 g
tejföl
1 csokor
friss petrezselyem

A magyaros karfiolleves elkészítéséhez a kolbászt 0,5 cm-es karikákra vágjuk, és közepes hőfokon elkezdjük kisütni a zsírját.

Amikor már elegendő zsírt engedett, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a köményt, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a 0,5 cm-es karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, a daráltpaprika-krémet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel.

Amikor forr, beletesszük a petrezselymet, és egészben a paprikát és a paradicsomot is. Közepesen erős hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük.

Tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.  

Magyaros karfiolleves tejföllel tálalva
Magyaros karfiolleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A laktató, fűszeres magyaros karfiolleves mellett még bőven van tartalmas, a hideg téli napokon felmelegítő leves recept a tarsolyunkban! Egy jó bableves, vagy egy frankó csorbaleves, de egy tuti palócleves után sem fogsz éhen maradni, garantáljuk!

Csorbaleves Zsolti-módra

Káposztás bableves

Kapros palócleves

Ha tetszett a Magyaros karfiolleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept