A magyaros karfiolleves elkészítéséhez a kolbászt 0,5 cm-es karikákra vágjuk, és közepes hőfokon elkezdjük kisütni a zsírját.
Amikor már elegendő zsírt engedett, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a köményt, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, a 0,5 cm-es karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, a daráltpaprika-krémet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel.
Amikor forr, beletesszük a petrezselymet, és egészben a paprikát és a paradicsomot is. Közepesen erős hőfokon kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc