Az egész recept lényege, hogy akár egy keverőtálban villával is összekeverhető, de azért ha simább állagot szeretnétek, érdemes aprítógépet használni.
A puha kolbász héját lehúzzuk, majd kis kockákra vágjuk.
Ha van otthon ajvárunk, használjuk azt, ha nincs, a nagyitól kapott lecsót is összezúzhatjuk botmixerrel, mert az bármilyen magyaros étel alapjához használható.
A hagymát késsel finomra vágjuk, vagy az aprítóban összezúzzuk, majd az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a borssal és a köménnyel.
A felkockázott kolbászt összezúzzuk az aprítóban a mustárral, paprikakrémmel, a fokhagymával és az ajvárral, majd belekeverjük a vagdalt húst és a dinsztelt hagymát is.
A kenyereket megkenjük a krémmel, rájuk reszeljük a sajtot, és forró sütőben pirulásig sütjük őket. Tetszőleges zöldségekkel már falhatjuk is.

Még több melegszendvicses recept:
Francesinha, a brutális portugál melegszendvics - Portugál kocsmakaja, egy brutális melegszendvics sörös-paradicsomos mártással, amit minden kocsma a saját változatában készít.
Zöldfűszeres-sajtos melegszendvics - Extrán sajtos melegszendvicsrecept. Krémes, olvadó, zöldfűszeres sajt, ropogós kenyérszeletek, meg egy bögre tea vagy kávé, és kész is a tökéletes reggeli!
Az örök kedvenc pizzás melegszendvics - A pizzás kaják mindig nagyon királyak, legyen szó ténylegesen egy pizzáról, pizzás csigáról vagy bármi másról, és bár mindenki tagadja, de titkon nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a pizzás melegszendvicset, így most Zé megmutatja, hogy készítsétek el házilag a szószt!
Mi nélkül nem melegszendvics a melegszendvics? Hát persze, hogy ketchup nélkül! Ha biztosra mennétek azzal kapcsolatban, mit is esztek meg, a házi változat jó alternatíva! Mutatunk is hozzá egy szuper receptet: íme, a házi ketchup!