Hozzávalók
A pácolt csirkecombhoz
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- ½ tk őrölt szecsuáni bors
- 5 tk gyömbérpor
- 2 ek szójaszósz
- 1 db narancs leve
- 1 db lime leve
- 150 ml kóla
- 2 db bőr nélküli csirkecombfilé
- só
A grillezett zöldséges rizssalátához
- ½ db ananász
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db lime
- 2 szál újhagyma
- 2 tk szezámolaj
- só, bors
- 200 g főtt rizs
A tálaláshoz
- 2 tk szezámmag
Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával
Hozzávalók
A pácolt csirkecombhoz
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- ½ tk őrölt szecsuáni bors
- 5 tk gyömbérpor
- 2 ek szójaszósz
- 1 db narancs leve
- 1 db lime leve
- 150 ml kóla
- 2 db bőr nélküli csirkecombfilé
- só
A grillezett zöldséges rizssalátához
- ½ db ananász
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db lime
- 2 szál újhagyma
- 2 tk szezámolaj
- só, bors
- 200 g főtt rizs
A tálaláshoz
- 2 tk szezámmag
Az édes-savanyú csirkecomb első lépésként bepácoljuk a csirkecombokat, amihez először összekeverjük a fűszereket a szójaszósszal, a citrusok levével és a kólával, majd beletesszük a csirkecombfiléket és minimum 2, de ha van időnk, 4-5 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Az ananászt megtisztítjuk és felszeleteljük, a kaliforniai paprikát nagyobb szeletekre, a lime-ot pedig félbevágjuk, majd az ananászszeletekkel és az újhagymával együtt a grillre tesszük és oldalanként 2-3 percig sütjük őket. Ezután az ananászt felkockázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk és összedobjuk a rizssalit. A lime levét kifacsarjuk egy tálba, beletesszük a szezámolajat, sózzuk és borsozzuk, majd mehetnek bele a felaprított zöldségek, az ananász és a főtt rizs, végül alaposan összeforgatjuk.
A húst kivesszük a pácból és mehet rögtön a grillre, ahol sózzuk, és oldalanként 2-3 percig sütjük, tálalásnál pedig az egészet megszórjuk szezámmaggal.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetés: 3 óra
Ha tetszett az édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több frankó grillrecept:
Sajttal töltött kefta fetás padlizsánsalátával