A mákosbejgli-pohárkrém összeállításához először a mákkrémet készítjük el, ehhez a mákot, a cukrot és a keményítőt összeforgatjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a mazsolát, és 15-20 perc alatt, közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle. Végül hozzáadjuk fél narancs levét is, és hagyjuk kihűlni.
A bejgli tésztájának elkészítéséhez a lisztet összekeverjük a porcukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. A cél az, hogy morzsalékos állagot kapjunk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, elkeverjük benne a tojássárgáját, majd a lisztes keverékhez adjuk, és összedolgozzuk. A tésztát frissen tartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, lekenjük tojásfehérjével és 185 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ezután kivágunk belőle pár formát a pohárkrémek díszítéséhez, a többit pedig összemorzsoljuk.
Rétegezésnél a pohár aljába kanalazunk a mákkrémből, erre jöhet a tésztamorzsa, majd poharanként 15 gramm NUTELLAⓇ, megint morzsa, megint mákkrém, és a félretett tésztalapokkal fejezzük be a sort.
Elkészítési idő: 2 óra
