Ünnepi finomságok

Mákosbejgli-pohárkrémNUTELLA®-val

Mákosbejgli-pohárkrém NUTELLA®-val

Hozzávalók
A mákkrémhez
100 g
cukrozatlan darált mák
60 g
kristálycukor
2 tk
étkezési keményítő
300 ml
tej
1 db
narancs
50 g
mazsola
A tésztához
130 g
liszt + a nyújtáshoz
15 g
porcukor
1 csipet
25 g
sertészsír
2 g
friss élesztő
25 ml
tej
1 db
tojás
Az összeállításhoz
120 g
NUTELLA®
30 g
vaj

Elkészítés

A mákosbejgli-pohárkrém összeállításához először a mákkrémet készítjük el, ehhez a mákot, a cukrot és a keményítőt összeforgatjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a mazsolát, és 15-20 perc alatt, közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle. Végül hozzáadjuk fél narancs levét is, és hagyjuk kihűlni.

A bejgli tésztájának elkészítéséhez a lisztet összekeverjük a porcukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. A cél az, hogy morzsalékos állagot kapjunk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, elkeverjük benne a tojássárgáját, majd a lisztes keverékhez adjuk, és összedolgozzuk. A tésztát frissen tartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük legalább egy órára.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, lekenjük tojásfehérjével és 185 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ezután kivágunk belőle pár formát a pohárkrémek díszítéséhez, a többit pedig összemorzsoljuk.

Rétegezésnél a pohár aljába kanalazunk a mákkrémből, erre jöhet a tésztamorzsa, majd poharanként 15 gramm NUTELLAⓇ, megint morzsa, megint mákkrém, és a félretett tésztalapokkal fejezzük be a sort.

Elkészítési idő: 2 óra

mákosbejgli pohárkrém
Mákosbejgli-pohárkrém NUTELLA®-val

Még több ünnepi finomság NUTELLA®-val:

Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val

Vörös áfonyás zebrakuglóf NUTELLA®-val

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Karácsony. Mákos bejgli. Alap. Így hát újragondolva kicsit ezt a klasszikust, mert ugye mi imádunk mindent is újragondolni, idén karácsonykor legyen belőle pohárkrém!

Hozzávalók

8 pohárhoz
A mákkrémhez
100 g
cukrozatlan darált mák
60 g
kristálycukor
2 tk
étkezési keményítő
300 ml
tej
1 db
narancs
50 g
mazsola
A tésztához
130 g
liszt + a nyújtáshoz
15 g
porcukor
1 csipet
25 g
sertészsír
2 g
friss élesztő
25 ml
tej
1 db
tojás
Az összeállításhoz
120 g
NUTELLA®
30 g
vaj

A mákosbejgli-pohárkrém összeállításához először a mákkrémet készítjük el, ehhez a mákot, a cukrot és a keményítőt összeforgatjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a mazsolát, és 15-20 perc alatt, közepes lángon sűrű krémet főzünk belőle. Végül hozzáadjuk fél narancs levét is, és hagyjuk kihűlni.

A bejgli tésztájának elkészítéséhez a lisztet összekeverjük a porcukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. A cél az, hogy morzsalékos állagot kapjunk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, elkeverjük benne a tojássárgáját, majd a lisztes keverékhez adjuk, és összedolgozzuk. A tésztát frissen tartó fóliával lefedve a hűtőbe tesszük legalább egy órára.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, lekenjük tojásfehérjével és 185 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ezután kivágunk belőle pár formát a pohárkrémek díszítéséhez, a többit pedig összemorzsoljuk.

Rétegezésnél a pohár aljába kanalazunk a mákkrémből, erre jöhet a tésztamorzsa, majd poharanként 15 gramm NUTELLAⓇ, megint morzsa, megint mákkrém, és a félretett tésztalapokkal fejezzük be a sort.

Elkészítési idő: 2 óra

mákosbejgli pohárkrém
Mákosbejgli-pohárkrém NUTELLA®-val

Még több ünnepi finomság NUTELLA®-val:

Mézeskalácskrémes cupcake NUTELLA®-val

Vörös áfonyás zebrakuglóf NUTELLA®-val

Ha tetszett a Mákosbejgli-pohárkrém NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept