Hozzávalók
A tésztához
- 280 g cukor
- 115 g szoba-hőmérsékletű vaj + a forma kikenéséhez
- 5 db tojás
- 200 g tejföl
- 250 g liszt + a formához
- 100 g darált török mogyoró
- 1 ek sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- 1 db narancs reszelt héja
- 3 ek kakaópor
- 70 g aszalt vörös áfonya
A díszítéshez
- 30 g török mogyoró
- 240 g NUTELLAⓇ
Hozzávalók
A tésztához
- 280 g cukor
- 115 g szoba-hőmérsékletű vaj + a forma kikenéséhez
- 5 db tojás
- 200 g tejföl
- 250 g liszt + a formához
- 100 g darált török mogyoró
- 1 ek sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt szegfűszeg
- 1 db narancs reszelt héja
- 3 ek kakaópor
- 70 g aszalt vörös áfonya
A díszítéshez
- 30 g török mogyoró
- 240 g nutellaⓇ
A vörös áfonyás zebrakuglóf tésztájához a cukrot kikeverjük a vajjal, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a darált mogyoróval és a fűszerekkel, illetve a narancshéjjal, majd az egészet hozzászórjuk a tojásos részhez, átkeverjük, aztán egy másik tálba szedjük a felét, amihez hozzákeverjük a kakaóport.
A kuglófformát kivajazzuk, enyhén kilisztezzük, és egy-egy evőkanál segítségével felváltva egymásra halmozzuk a tésztát, közben közészórjuk a lisztbe forgatott vörös áfonyát. Így rétegezzük addig, amíg el nem fogy. Végül egy hústűvel kicsit átkeverjük a tésztát, hogy még zebrásabb legyen a végeredmény.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit. Mikor kihűlt, kiborítjuk a formából, megcsorgatjuk NUTELLAⓇ-val és díszítésként megszórjuk bőségesen tört mogyoróval. Az tuti, hogy az utolsó morzsáért is menni fog a harc az asztal felett!
Elkészítési idő: 70 perc + hűtés
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Imádjuk a vörös áfonyát! És te?
Mézeskalácsfűszeres, vörös áfonyás csiga