Grillszezon

Málnás-pisztáciásédesquesadilla

Málnás-pisztáciás édes quesadilla
malnas-pisztacias-edes-quesadilla

Hozzávalók
250 g
finomliszt
1 csomag
porélesztő
(7 g-os kiszerelés)
3 ek
kristálycukor
120 ml
víz
40 g
olvasztott vaj
50 ml
étolaj a formázáshoz
A málnaöntethez
200 g
fagyasztott málna
40 g
kristálycukor
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
0.5 üveg
pisztáciakrém
(180 g-os kiszerelés)

Elkészítés
  1. A lisztet elkeverjük egy tálban az élesztővel, a cukorral, a vízzel és az olvasztott vajjal, majd feszes tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk 60 percig kelni szobahőmérsékleten.

  2. Mikor megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. Ezeket a gombócokat olajos felületen kinyújtjuk a kezünkkel kör alakúra, majd a grillen, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütjük.

  3. A málnát egy gyorsforralóba dobjuk a cukorral és a citrom levével, majd összeforraljuk 6-7 perc alatt. 

  4. A kész “quesadillalapok” felébe rakunk pisztáciakrémet, arra málnaszószt, majd félbehajtjuk, és készen is vagyunk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az édes quesadilla nem viccel: a málnás–pisztáciakrémes töltelék és a házi, vajas, lágyan pirult kelt tészta együtt olyan, mint egy francia péksütemény nyaralása Mexikóban. Krémes, gyümölcsös, picit dekadens, mégis barátságosan otthonos – ráadásul elég egy serpenyő vagy egy forró grill-lap, hogy pár perc alatt aranybarnára süljön.

Ha már unod a megszokott reggeli vagy desszert opciókat, ez a málnás–pisztáciás édes quesadilla új dimenziót nyit.

Hozzávalók

4 darabhoz
250 g
finomliszt
1 csomag
porélesztő
(7 g-os kiszerelés)
3 ek
kristálycukor
120 ml
víz
40 g
olvasztott vaj
50 ml
étolaj a formázáshoz
A málnaöntethez
200 g
fagyasztott málna
40 g
kristálycukor
1 db
citrom leve
A tálaláshoz
0.5 üveg
pisztáciakrém
(180 g-os kiszerelés)

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük egy tálban az élesztővel, a cukorral, a vízzel és az olvasztott vajjal, majd feszes tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk 60 percig kelni szobahőmérsékleten.

  2. Mikor megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. Ezeket a gombócokat olajos felületen kinyújtjuk a kezünkkel kör alakúra, majd a grillen, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütjük.

  3. A málnát egy gyorsforralóba dobjuk a cukorral és a citrom levével, majd összeforraljuk 6-7 perc alatt. 

  4. A kész “quesadillalapok” felébe rakunk pisztáciakrémet, arra málnaszószt, majd félbehajtjuk, és készen is vagyunk.

lurpak-grillezos-kajak-3
Málnás-pisztáciás édes quesadilla (Fotó: Street Kitchen)

A kelt tésztához elég öt alapanyag: liszt, vaj, cukor, víz és egy kevés élesztő. 

A pisztáciakrém (legjobb, ha 100% pisztácia-tartalmú vagy magas arányú, enyhén édesített) tökéletes párosítás a málnával: a málna savanykássága és a krém diós édessége együtt szinte bonbonszintű ízélményt ad.


Extra trükkök:

  • Ha édesebbre vágysz, sütés után szórd meg porcukorral, vagy locsold meg juharsziruppal.

  • A tésztát akár előre is kinyújthatod és lefagyaszthatod – reggelire csak előkapod és megsütöd.

  • A pisztáciakrém helyett mandulakrémmel vagy mogyoróvajjal is kipróbálhatod – de a málnával együtt a pisztácia verhetetlen.

Ez a desszert egyszerre látványos, izgalmas és nosztalgikus – egy kis csavarral teljesen új értelmet ad a quesadilla fogalmának. És valljuk be: ha valami málnás és pisztáciás, az már eleve nyerő.

Még több fantasztikus grill recept, amit tökéletes a málnás-pisztáciás édes quesadilla mellé:

Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel

Tökéletes grillezett steak kápiasalátával és zellerrel

Pulyka-rablóhúsnyárs kukoricás rizottóval

Ha tetszett a Málnás-pisztáciás édes quesadilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept