A lisztet elkeverjük egy tálban az élesztővel, a cukorral, a vízzel és az olvasztott vajjal, majd feszes tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk 60 percig kelni szobahőmérsékleten.
Mikor megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. Ezeket a gombócokat olajos felületen kinyújtjuk a kezünkkel kör alakúra, majd a grillen, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütjük.
A málnát egy gyorsforralóba dobjuk a cukorral és a citrom levével, majd összeforraljuk 6-7 perc alatt.
A kész “quesadillalapok” felébe rakunk pisztáciakrémet, arra málnaszószt, majd félbehajtjuk, és készen is vagyunk.
Málnás-pisztáciásédesquesadilla
Ez az édes quesadilla nem viccel: a málnás–pisztáciakrémes töltelék és a házi, vajas, lágyan pirult kelt tészta együtt olyan, mint egy francia péksütemény nyaralása Mexikóban. Krémes, gyümölcsös, picit dekadens, mégis barátságosan otthonos – ráadásul elég egy serpenyő vagy egy forró grill-lap, hogy pár perc alatt aranybarnára süljön.
Ha már unod a megszokott reggeli vagy desszert opciókat, ez a málnás–pisztáciás édes quesadilla új dimenziót nyit.
Hozzávalók
A málnaöntethez
A tálaláshoz
Elkészítés
A lisztet elkeverjük egy tálban az élesztővel, a cukorral, a vízzel és az olvasztott vajjal, majd feszes tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk 60 percig kelni szobahőmérsékleten.
Mikor megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk. Ezeket a gombócokat olajos felületen kinyújtjuk a kezünkkel kör alakúra, majd a grillen, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütjük.
A málnát egy gyorsforralóba dobjuk a cukorral és a citrom levével, majd összeforraljuk 6-7 perc alatt.
A kész “quesadillalapok” felébe rakunk pisztáciakrémet, arra málnaszószt, majd félbehajtjuk, és készen is vagyunk.

A kelt tésztához elég öt alapanyag: liszt, vaj, cukor, víz és egy kevés élesztő.
A pisztáciakrém (legjobb, ha 100% pisztácia-tartalmú vagy magas arányú, enyhén édesített) tökéletes párosítás a málnával: a málna savanykássága és a krém diós édessége együtt szinte bonbonszintű ízélményt ad.
Extra trükkök:
Ha édesebbre vágysz, sütés után szórd meg porcukorral, vagy locsold meg juharsziruppal.
A tésztát akár előre is kinyújthatod és lefagyaszthatod – reggelire csak előkapod és megsütöd.
A pisztáciakrém helyett mandulakrémmel vagy mogyoróvajjal is kipróbálhatod – de a málnával együtt a pisztácia verhetetlen.
Ez a desszert egyszerre látványos, izgalmas és nosztalgikus – egy kis csavarral teljesen új értelmet ad a quesadilla fogalmának. És valljuk be: ha valami málnás és pisztáciás, az már eleve nyerő.
Még több fantasztikus grill recept, amit tökéletes a málnás-pisztáciás édes quesadilla mellé:
Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel
Tökéletes grillezett steak kápiasalátával és zellerrel
Pulyka-rablóhúsnyárs kukoricás rizottóval
Ha tetszett a Málnás-pisztáciás édes quesadilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!