
Fantasztikus desszertek
Mandulagrillázsoschoux
A choux szerintem egy eléggé szexi, francia desszert, ami gyakorlatilag az olasz profiterol vagy épp a mi képviselőfánkunk tesója. Mindegyiknek az alapja az égetett tészta, ennél a csodánál az a különbség, hogy a tészta tetejére sütés előtt kerül egy kis „kalap” is, amely a sütési idő alatt rusztikus kéreggel vonja be a fánkok tetejét és oldalát. Én speciel mogyoró- és mandulaimádó vagyok, úgyhogy a krém is ilyen alappal készült.
Hozzávalók
10 darabhoz
A tésztához
100 ml
víz
60 g
vaj
1 csipet
só
1 csipet
cukor
100 g
liszt
3 db
tojás
A felső craquelin réteghez
80 g
liszt
70 g
puha vaj
80 g
barna cukor
A krémhez
3 marék
hántolt mandula
150 g
porcukor
500 g
mascarpone
3 - 4 ek
mogyorókrém
A díszítéshez
50 g
olvasztott étcsoki

Ha tetszett a mandulagrillázsos choux receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept
Receptválogatások
Összes cikk megtekintése
Receptválogatások
Összes cikk megtekintése