A mangóchutney elkészítésének első lépéseként a mazsolát 30 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
Az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a 0,5 cm-es kockákra vágott mangót. Ízesítjük a chilipasztával, a cukorral és a mustármagporral, és hozzáadjuk az előre beáztatott mazsolát. Alaposan elkeverjük, aztán felöntjük a vízzel.
Alacsony lángon minimum 35 percig főzzük, hogy a nedvesség valamennyire elpárologjon belőle, az alapanyagok pedig vajpuhára főjenek. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk az ecetet, de ha az épp nincs kéznél, egy lime levével is pótolható. Összerottyantjuk, és kész is van a brutál ízes chutney!

- Elkészítési idő: 50 perc
- Áztatás: 30 perc