A mángold szárát levágjuk, a leveleket alaposan megmossuk és nagyobb darabokra tépjük vagy vágjuk. A szárakat is felhasználhatjuk, ha apróra daraboljuk őket.
Egy közepes méretű lábasban felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig közepes lángon pirítjuk, amíg illatos lesz.
Hozzáadjuk a mángoldot, és fedő alatt 5-7 percig pároljuk, amíg megfonnyad és megpuhul. Ha a szárakat is felhasználjuk, azokat először 3-4 percig pároljuk, majd utána adjuk hozzá a leveleket.
A mángoldra szórjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen, majd a tejszínt is hozzáadjuk. Sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett további 5-7 percig főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik.
Tükörtojással tálaljuk.
Mángoldfőzeléktükörtojással
Őszintén szólva nem hittem, hogy ez az étel jó lehet, de határozottan meglepő lett a végeredmény, ugyanis nagyon finom volt! Ha te is szeretnél meglepődni, akkor semmiképp ne hagyd ki ezt a főzeléket.

Vega
Őszintén? Nem gondoltuk volna, hogy a mángold ennyire menő alapanyag tud lenni. De ez a főzelék simán rácáfol minden előítéletre! Krémes, fokhagymás, egy csipet szerecsendióval megbolondítva, és a végén ráütünk egy tükörtojást… na, így lesz a mángoldfőzelékből meglepően szerethető kaja. Egy próbát mindenképp megér, aztán lehet, hogy új kedvencet avatsz!
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A mángold szárát levágjuk, a leveleket alaposan megmossuk és nagyobb darabokra tépjük vagy vágjuk. A szárakat is felhasználhatjuk, ha apróra daraboljuk őket.
Egy közepes méretű lábasban felmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig közepes lángon pirítjuk, amíg illatos lesz.
Hozzáadjuk a mángoldot, és fedő alatt 5-7 percig pároljuk, amíg megfonnyad és megpuhul. Ha a szárakat is felhasználjuk, azokat először 3-4 percig pároljuk, majd utána adjuk hozzá a leveleket.
A mángoldra szórjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen, majd a tejszínt is hozzáadjuk. Sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Közepes lángon, folyamatos keverés mellett további 5-7 percig főzzük, amíg a főzelék besűrűsödik.
Tükörtojással tálaljuk.

Hasznos tudnivalók
Mángold: Ha szép, friss a mángoldod, bátran használd a szárát is – csak aprítsd finomra.
Főzeléksűrítés: A lisztes-tejes alap helyett készítheted keményítővel vagy simán csak tejszínnel, ha gluténmentes verzióban gondolkodsz.
Ízesítés: A szerecsendió adja meg azt a kis extra mélységet – ne hagyd ki!
Tálalás: Tükörtojás helyett jöhet rá buggyantott tojás vagy akár egy kevés reszelt sajt.
Tárolás: Hűtőben 2 napig simán eláll, újramelegítve is krémes marad.
A mángold főzelék remek példája annak, hogy a klasszikus ételeket is lehet újragondolni – és még meglepően finomak is lesznek! Nem kell hozzá sok alapanyag, csak egy kis bátorság, hogy kipróbálj valami mást. A legfinomabb mángold főzelék receptje után megjött a kedvetek még több főzelékhez? További verhetetlen hüvelyes főzelékek várnak rád:
Zöldborsófőzelék tükörtojással
Ha tetszett a Mángoldfőzelék tükörtojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!