Megúszós sütik

Maradékmentőbriósfelfújt

Maradékmentő briósfelfújt

Hozzávalók
6 db
briós
500 ml
tej
4 db
tojás
80 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(10 g-os kiszerelés)
2 ek
mazsola
5 ek
kristálycukor
1 ek
szeletelt mandula
200 ml
habtejszín

Elkészítés

A a maradékmentő felfújt első lépéseként a briósokat 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tejszínt, 2 db egész tojás és 2 db tojássárgáját, valamint a por- és vaníliás cukrot. Ebbe a keverékbe beleforgatjuk a briósdarabokat és beleszórjuk a mazsolát is. Egy kb. 23 x 15 cm-es tepsibe rakjuk a masszát, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg szép aranybarna lesz a süti teteje. 

A 2 db tojásfehérjét habverővel, magas fokozaton elkezdjük felverni, és amikor kezd fehéredni, 2-3 lépésben hozzáadjuk a kristálycukrot, és kemény habbá verjük. Ezt a tojáshabot rásimítjuk a süti tetejére, megszórjuk mandulával, és további 8 percig sütjük a habbal együtt a felfújtat, majd még melegen vagy akár hidegen tálaljuk.

maradekmento-brios-felfujt
Maradékmentő briósfelfújt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc

Gyakorlatilag bármilyen édes vagy sós péksüti újjászülethet egy frankó felfújt formájában! Szuper maradékmentő megoldás, amit bármikor bevethetsz, ha találsz otthon pár szikkadt brióst, kalácsot, croissant-t vagy akár túrós batyut is. Egy gyors tejszínes-tojásos keverék, pár extra aszalt gyümölcs vagy olajos mag, és máris egy fullos desszertet villanthatsz a családnak vagy a barátoknak. A briósfelfújt után feltétlenül próbáld ki ezeket a maradékmentő recepteket is:

Kakaóscsiga felfújt

Szedres croissant-felfújt

Megúszós málnás túrósbatyu-felfújt

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha sok brióst vásároltatok, és elkezdett megszáradni, készítsetek belőle briósfelfújtat. Sőt, ha van esetleg megmaradt kifli vagy kalács, azt is nyugodtan hozzádobhatjátok, mert mennyei lesz!

Hozzávalók

4 főre
6 db
briós
500 ml
tej
4 db
tojás
80 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(10 g-os kiszerelés)
2 ek
mazsola
5 ek
kristálycukor
1 ek
szeletelt mandula
200 ml
habtejszín

A a maradékmentő felfújt első lépéseként a briósokat 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tejszínt, 2 db egész tojás és 2 db tojássárgáját, valamint a por- és vaníliás cukrot. Ebbe a keverékbe beleforgatjuk a briósdarabokat és beleszórjuk a mazsolát is. Egy kb. 23 x 15 cm-es tepsibe rakjuk a masszát, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg szép aranybarna lesz a süti teteje. 

A 2 db tojásfehérjét habverővel, magas fokozaton elkezdjük felverni, és amikor kezd fehéredni, 2-3 lépésben hozzáadjuk a kristálycukrot, és kemény habbá verjük. Ezt a tojáshabot rásimítjuk a süti tetejére, megszórjuk mandulával, és további 8 percig sütjük a habbal együtt a felfújtat, majd még melegen vagy akár hidegen tálaljuk.

maradekmento-brios-felfujt
Maradékmentő briósfelfújt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 35-40 perc

Gyakorlatilag bármilyen édes vagy sós péksüti újjászülethet egy frankó felfújt formájában! Szuper maradékmentő megoldás, amit bármikor bevethetsz, ha találsz otthon pár szikkadt brióst, kalácsot, croissant-t vagy akár túrós batyut is. Egy gyors tejszínes-tojásos keverék, pár extra aszalt gyümölcs vagy olajos mag, és máris egy fullos desszertet villanthatsz a családnak vagy a barátoknak. A briósfelfújt után feltétlenül próbáld ki ezeket a maradékmentő recepteket is:

Kakaóscsiga felfújt

Szedres croissant-felfújt

Megúszós málnás túrósbatyu-felfújt

Ha tetszett a Maradékmentő briósfelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept