Pulykamell receptek

Maradékmentőpulykássaláta

Maradékmentő pulykás saláta
maradékmentő pulykás saláta, maradékmentő recept

Hozzávalók
0.5 db
kígyóuborka
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
0.25 fej
jégsaláta
200 g
maradék sült pulykamell
0.25 db
citrom leve
2 ek
tökmagolaj
2 ek
csípős daráltpaprika-krémes majonéz
1 ek
tejföl
4 db
koktélparadicsom
1 szelet
kenyér
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A maradékmentő pulykás saláta elkészítése:

Az uborkát felvágjuk kb. 2 cm-es kockákra, a lila hagymát, a répát és a jégsalátát pedig vékony csíkokra.
Egy nagy keverőtálba rakjuk a felaprított zöldségeket, a felkockázott pulykahússal együtt. Meglocsoljuk a citromlével és a tökmagolajjal. Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.

A tetejére pakoljuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a száraz serpenyőben megpirított, felkockázott kenyeret, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és már ehetjük is.

Maradékmentő pulykás saláta
Maradékmentő pulykás saláta (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

Te sem szereted kidobni a maradékot? Akkor ez a maradékmentő pulykás saláta épp neked való! Vannak még maradékmentő receptjeink, amit felhasználhatsz egy hűtőkiürítésnél. Bátorítunk is arra, hogy a lehető legkevesebb felesleget termeld, ezzel jót teszel a Földnek és a pénztárcádnak is, ráadásul egy kis tervezéssel még könnyebbé teheted a heti menütervezést:

Vegán zöldségfasírt

Maradékmentő pirított rizs baconnel

Bejgliguba maradék bejgliből

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Kiürítenéd a hűtőt? Ez a recept neked szól, ha te sem szeretsz ételt kidobni. Ha pedig szeretsz, akkor szégyelld magad!

Hozzávalók

2 főre
0.5 db
kígyóuborka
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
0.25 fej
jégsaláta
200 g
maradék sült pulykamell
0.25 db
citrom leve
2 ek
tökmagolaj
2 ek
csípős daráltpaprika-krémes majonéz
1 ek
tejföl
4 db
koktélparadicsom
1 szelet
kenyér
0.25 csokor
petrezselyem

A maradékmentő pulykás saláta elkészítése:

Az uborkát felvágjuk kb. 2 cm-es kockákra, a lila hagymát, a répát és a jégsalátát pedig vékony csíkokra.
Egy nagy keverőtálba rakjuk a felaprított zöldségeket, a felkockázott pulykahússal együtt. Meglocsoljuk a citromlével és a tökmagolajjal. Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.

A tetejére pakoljuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a száraz serpenyőben megpirított, felkockázott kenyeret, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és már ehetjük is.

Maradékmentő pulykás saláta
Maradékmentő pulykás saláta (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

Te sem szereted kidobni a maradékot? Akkor ez a maradékmentő pulykás saláta épp neked való! Vannak még maradékmentő receptjeink, amit felhasználhatsz egy hűtőkiürítésnél. Bátorítunk is arra, hogy a lehető legkevesebb felesleget termeld, ezzel jót teszel a Földnek és a pénztárcádnak is, ráadásul egy kis tervezéssel még könnyebbé teheted a heti menütervezést:

Vegán zöldségfasírt

Maradékmentő pirított rizs baconnel

Bejgliguba maradék bejgliből

Ha tetszett a Maradékmentő pulykás saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept