Vegetáriánus ételek

Marokkóikarfiolosragukuszkusszal

Marokkói karfiolos ragu kuszkusszal

Hozzávalók
1 fej
karfiol
300 g
konzerv csicseriborsó
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olívaolaj
só, bors
1 mk
kurkuma
1 mk
cayenne bors
1 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt római kömény
1 db
lime
2 szál
zellerszár
2 tk
sűrített paradicsom
250 g
darabolt paradicsom (konzerv)
200 g
kuszkusz
400 ml
víz
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, ami nagyobb darab, azt felaprítjuk. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon enyhén aranybarnára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha kicsit összeesett a hagyma, ráborítjuk a leszűrt csicseriborsót, és az apróra vágott zellert.
Elkeverjük benne a sűrített paradicsomot is.  2-3 perc pirítás után megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a darabolt paradicsommal. Fél deci vizet is öntünk bele, majd felforraljuk. Ezután alacsony lángon főzzük 10-15 percig.
Ha letelt az idő, belefacsarjuk fél lime levét és elzárjuk. Közben egy tálba rakjuk a kuszkuszt, és kétszeres mennyiségű forralt vizet öntünk rá. Megsózzuk, elkavarjuk, majd hagyjuk, hogy megszívja magát. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és a ragu mellé tálaljuk.
Ha tetszett a karfiolos ragu receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A marokkói karfiolos ragu nagyon gyorsan összedobható kaja, ami tökéletes választás lehet egy könnyű vacsihoz. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

4 főre
1 fej
karfiol
300 g
konzerv csicseriborsó
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olívaolaj
só, bors
1 mk
kurkuma
1 mk
cayenne bors
1 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt római kömény
1 db
lime
2 szál
zellerszár
2 tk
sűrített paradicsom
250 g
darabolt paradicsom (konzerv)
200 g
kuszkusz
400 ml
víz
1 csokor
friss petrezselyem
A karfiolt rózsáira szedjük, ami nagyobb darab, azt felaprítjuk. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon enyhén aranybarnára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha kicsit összeesett a hagyma, ráborítjuk a leszűrt csicseriborsót, és az apróra vágott zellert.
Elkeverjük benne a sűrített paradicsomot is.  2-3 perc pirítás után megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a darabolt paradicsommal. Fél deci vizet is öntünk bele, majd felforraljuk. Ezután alacsony lángon főzzük 10-15 percig.
Ha letelt az idő, belefacsarjuk fél lime levét és elzárjuk. Közben egy tálba rakjuk a kuszkuszt, és kétszeres mennyiségű forralt vizet öntünk rá. Megsózzuk, elkavarjuk, majd hagyjuk, hogy megszívja magát. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és a ragu mellé tálaljuk.
Ha tetszett a karfiolos ragu receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Marokkói karfiolos ragu kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept