Brutális kaják

Marokkóikebab,sültsárgarépasalátával

Marokkói kebab, sült sárgarépa salátával

Hozzávalók
A körethez
8 - 10 db
sárgarépa
1 db
citrom
só, bors
1 tk
őrölt koriander
2 - 3 ek
olívaolaj
1 nagy marék
csicseriborsó (konzerv)
1 kis marék
szeletelt mandula
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
gránátalma kiszedett magjai
a fűszerkeverékhez
1 tk
pirospaprika
1 mk
szegfűszeg
1 tk
fahéj
1 mk
kurkuma
1 mk
koriander
1 mk
1 csipet
őrölt szerecsendió
1 mk
cayenne bors
a kebabhoz
500 g
darált marhahús
4 tk
fűszerkeverék
só, bors
1 csokor
petrezselyem
0.5 fej
vöröshagyma
a tálaláshoz
1 marék
bébispenót
tejföl
olívaolaj

Elkészítés
A sárgarépákat megtisztítjuk, levágjuk a végeit, hosszában kettévágjuk őket és sütőpapíros tepsibe pakoljuk. A citromot megmossuk, cikkekre vágjuk és a répához dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a korianderrel, meglocsoljuk olívaolajjal, átkeverjük és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 15 percre.
A fűszerkeverékhez összekeverjük a hozzávalókat. A darálthúshoz adunk a fűszerkeverékből kb. 4 teáskanállal, sózzuk, borsozzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, hozzászórjuk a húshoz. A vöröshagymát apróra vágjuk és szintén a húshoz adjuk és összekeverjük az egészet. A masszából nagyobb diónyi mennyiségeket veszünk ki és kicsit elnyújtott gombócokká formáljuk őket. A sütőből kivesszük a répákat, hozzákeverjük a csicseriborsót, megszórjuk szeletelt mandulával és visszatoljuk a sütőbe, további 5-10 percre. Egy serpenyőt felforrósítunk, öntünk bele olajat és szaftosra sütjük benne a kebabjainkat. A sárgarépát kivesszük a sütőből, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, a gránátalmával, összekeverjük és a spenótlevelekre szedjük. Olívaolajjal meglocsolva, tejföllel és a kebabbal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Megmutatjuk nektek, hogy tudtok zseniális kebabot készíteni, egy szuper körettel, ami után tuti megnyaljátok mind a húsz ujjatokat és kb. azonnal nekiálltok majd készíteni egy újabb adagot. Tudjátok mit? Inkább eleve kezdjetek kettővel, az a tuti!

Hozzávalók

4 személyre
A körethez
8 - 10 db
sárgarépa
1 db
citrom
só, bors
1 tk
őrölt koriander
2 - 3 ek
olívaolaj
1 nagy marék
csicseriborsó (konzerv)
1 kis marék
szeletelt mandula
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
gránátalma kiszedett magjai
a fűszerkeverékhez
1 tk
pirospaprika
1 mk
szegfűszeg
1 tk
fahéj
1 mk
kurkuma
1 mk
koriander
1 mk
1 csipet
őrölt szerecsendió
1 mk
cayenne bors
a kebabhoz
500 g
darált marhahús
4 tk
fűszerkeverék
só, bors
1 csokor
petrezselyem
0.5 fej
vöröshagyma
a tálaláshoz
1 marék
bébispenót
tejföl
olívaolaj
A sárgarépákat megtisztítjuk, levágjuk a végeit, hosszában kettévágjuk őket és sütőpapíros tepsibe pakoljuk. A citromot megmossuk, cikkekre vágjuk és a répához dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a korianderrel, meglocsoljuk olívaolajjal, átkeverjük és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 15 percre.
A fűszerkeverékhez összekeverjük a hozzávalókat. A darálthúshoz adunk a fűszerkeverékből kb. 4 teáskanállal, sózzuk, borsozzuk. A petrezselymet finomra vágjuk, hozzászórjuk a húshoz. A vöröshagymát apróra vágjuk és szintén a húshoz adjuk és összekeverjük az egészet. A masszából nagyobb diónyi mennyiségeket veszünk ki és kicsit elnyújtott gombócokká formáljuk őket. A sütőből kivesszük a répákat, hozzákeverjük a csicseriborsót, megszórjuk szeletelt mandulával és visszatoljuk a sütőbe, további 5-10 percre. Egy serpenyőt felforrósítunk, öntünk bele olajat és szaftosra sütjük benne a kebabjainkat. A sárgarépát kivesszük a sütőből, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, a gránátalmával, összekeverjük és a spenótlevelekre szedjük. Olívaolajjal meglocsolva, tejföllel és a kebabbal tálaljuk.

Ha tetszett a Marokkói kebab, sült sárgarépa salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept