A gofrihoz a sütőport, a lisztet, a sót és a matchaport összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban kihabosítjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot a vajjal és a tojásokkal. Mehet bele a tej, a joghurt és a sütőporos liszt is, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A masszából egy kivajazott, kör alakú gofrisütőben 6 db gofrit sütünk, amiket szoba-hőmérsékletűre hűtünk, és négy cikket vágunk mindegyik gofriból.
Miközben hűlnek a gofrik, a mascarponét felverjük a porcukorral és a vaníliával, majd sima csöves habzsákba töltjük, a NUTELLA®-t pedig egy csillagcsöves habzsákba tesszük.
Tálalásnál 3 db gofricikket teszünk egymás alá a tányérra, hogy fenyőfát mintázzon, és feldíszítjük adagonként 15 g NUTELLA®-val, a mascarponehabbal és a gránátalmamagokkal.
MatcháskarácsonyfagofriNUTELLA®-val
Ha idén karácsonykor valami igazán látványos, mégis pofonegyszerű desszertet szeretnél az asztalra varázsolni, ez a matchás karácsonyfa gofri NUTELLA®-val a tökéletes választás. A zöld matcha, a hófehér mascarponehab és a gránátalmamagok együtt olyan ünnepi hangulatot teremtenek, hogy a karácsonyfa alatt is ez lesz a sztár.
Ez a matchás karácsonyfa gofri nemcsak gyönyörű, hanem elképesztően finom is. A matchapor enyhe földes íze tökéletesen kiegészíti a vaníliás mascarpone krémességét. A gofri önmagában is puha, illatos, de a díszítés teszi igazán ünnepivé – egy tányéron szó szerint megidézi a karácsony hangulatát. Gyorsan elkészül, mégis úgy néz ki, mintha egy cukrászdából került volna elő.
Hozzávalók
A vaníliás mascarponéhoz
A tálaláshoz
Elkészítés
A gofrihoz a sütőport, a lisztet, a sót és a matchaport összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban kihabosítjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot a vajjal és a tojásokkal. Mehet bele a tej, a joghurt és a sütőporos liszt is, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A masszából egy kivajazott, kör alakú gofrisütőben 6 db gofrit sütünk, amiket szoba-hőmérsékletűre hűtünk, és négy cikket vágunk mindegyik gofriból.
Miközben hűlnek a gofrik, a mascarponét felverjük a porcukorral és a vaníliával, majd sima csöves habzsákba töltjük, a NUTELLA®-t pedig egy csillagcsöves habzsákba tesszük.
Tálalásnál 3 db gofricikket teszünk egymás alá a tányérra, hogy fenyőfát mintázzon, és feldíszítjük adagonként 15 g NUTELLA®-val, a mascarponehabbal és a gránátalmamagokkal.
Matchapor: A minőségi, ceremoniális matcha nemcsak szebb színt, hanem kellemesebb ízt is ad a gofrinak.
Tipp: Ha nincs gofrisütőd, palacsintasütőben is elkészítheted, amibe egy formát raksz – csak vastagabb tésztát önts, és mindkét oldalát süsd aranybarnára.
Gyerekbarát verzió: A matchát cserélheted kakaóporra, így koffeinmentes lesz.
Tálalási ötlet: Szórd meg porcukorral, mintha „havazna” a fenyőfán.
Tárolás: Légmentesen zárva 1 napig puha marad, de frissen a legjobb.

Ez a desszert könnyen összedobható, tálalhatod reggelire, adventi brunchra vagy akár az ünnepi vacsora lezárásaként is.
Ha még több NUTELLA®-s finomságra vágysz a matchás karácsonyfa gofri mellett, akkor ezeket is nézd meg!
Rákóczi túrós french toast NUTELLA®-val
Ha tetszett a matchás karácsonyfa gofri nutella®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



