Green kitchen

Meatballsubhúsmentesgolyókkal

Meatball sub húsmentes golyókkal

Hozzávalók
A húsmentes golyókhoz
1 csomag
húsmentes golyó
olaj
A paradicsomszószhoz
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
250 g
passata
2 ek
paradicsompüré
1 tk
cukor
1 ek
balzsamecet
1 ek
oregánó
0.5 tk
chilipehely
só, bors
Az összeállításhoz
3 db
félbagett
150 g
reszelt gouda sajt
30 g
reszelt parmezán
(vagy grana padano)
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés

A meatball sub húsmentes golyókkal megpakolt szendvics készítésekor első lépésként a golyókat készítjük el, kevés olajon 8 percig sütjük. Közben a paradicsomszószhoz apróra vágjuk a vöröshagymát és fokhagymát, majd az olajon üvegesre pirítjuk őket. Mehet rá a passata, belekeverjük a paradicsompürét, a balzsamecetet, a chilipelyhet, a cukrot, az oregánót, a sót és borsot, és kb. 8-10 percig rotyogtatjuk, hogy kicsit sűrűbb, szósz állagot kapjon. 

A bagetteket félbevágjuk (de ne vágjuk át teljesen!), majd az aljukra rakunk egy kevés paradicsomszószt, felsorakoztatjuk a húsmentes golyókat, és rakunk rájuk még egy adag szószt, majd az egészet megszórjuk a gouda és parmezán sajttal. Sütőpapíros tespin, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket nagyjából 8-10 percre, amíg szépen ráolvad a sajt a tetejükre. Kevés apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és kész is vagyunk, már csak a kóstolás van hátra!

Meatball sub húsmentes golyókkal

www.streetkitchen.hu

Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ha valami villámgyors vacsit szeretne az ember, akkor tankolja tele a mélyhűtőt, mert szuperfinom ételeket lehet összedobni akár 30 perc alatt is. Ez a szendvics is pont ilyen: gyors, finom, és tutira nem maradsz éhes utána!

Hozzávalók

4 főre
A húsmentes golyókhoz
1 csomag
húsmentes golyó
olaj
A paradicsomszószhoz
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
250 g
passata
2 ek
paradicsompüré
1 tk
cukor
1 ek
balzsamecet
1 ek
oregánó
0.5 tk
chilipehely
só, bors
Az összeállításhoz
3 db
félbagett
150 g
reszelt gouda sajt
30 g
reszelt parmezán
(vagy grana padano)
1 kis csokor
petrezselyem

A meatball sub húsmentes golyókkal megpakolt szendvics készítésekor első lépésként a golyókat készítjük el, kevés olajon 8 percig sütjük. Közben a paradicsomszószhoz apróra vágjuk a vöröshagymát és fokhagymát, majd az olajon üvegesre pirítjuk őket. Mehet rá a passata, belekeverjük a paradicsompürét, a balzsamecetet, a chilipelyhet, a cukrot, az oregánót, a sót és borsot, és kb. 8-10 percig rotyogtatjuk, hogy kicsit sűrűbb, szósz állagot kapjon. 

A bagetteket félbevágjuk (de ne vágjuk át teljesen!), majd az aljukra rakunk egy kevés paradicsomszószt, felsorakoztatjuk a húsmentes golyókat, és rakunk rájuk még egy adag szószt, majd az egészet megszórjuk a gouda és parmezán sajttal. Sütőpapíros tespin, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket nagyjából 8-10 percre, amíg szépen ráolvad a sajt a tetejükre. Kevés apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és kész is vagyunk, már csak a kóstolás van hátra!

Meatball sub húsmentes golyókkal

Ha tetszett a Meatball sub húsmentes golyókkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept