Street Kitchen

Mediterránparadicsomleveschimichurrival

Mediterrán paradicsomleves chimichurrival

Hozzávalók
A leveshez
500 g
paradicsom
3 ek
olaj
1 fej
hagyma
1 szál
zellerszár
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
balzsamecet
3 ek
darabolt paradicsom (konzerv)
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű
400 ml
víz
A chimichurrihoz
4 db
kapribogyó
1 gerezd
fokhagyma
1 marék
friss bazsalikom
só, bors
1 - 2 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
100 g
szeletelt kecskesajt

Elkészítés
A paradicsomok alját X alakban bevágjuk, forró vízbe tesszük, 30 másodperc után leszűrjük és meghámozzuk. Kb. 2x2 centis kockákra vágjuk, majd félretesszük. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a zúzott fokhagymát, majd jöhet rá a felkockázott  paradicsom, amit sózunk, borsozunk és meglocsoljuk a balzsamecettel. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és az aprított zöldfűszereket. Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon, lefedve még 15 percig főzzük. 
A chimicurrihoz a kapribogyókat a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, sóval és borssal mozsárban összezúzzuk, majd folyamatos kevergetés közben hozzácsurgatjuk az olajat. Pirított bagettszeletekre kenjük a chimichurrit. A kecskesajtot apró kockákra vágjuk ezzel megszórva tálaljuk a levest. [caption id="" align="alignnone" width="1280"]
mediterrán paradicsomleves[/caption]Ha tetszett a mediterrán paradicsomleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Kevés jobb dolog van a világon, mint a lédús friss paradicsomból készült paradicsomleves. Ráadásul ez egy király chimichurrival megkent pirítóssal és egy szuper kecskesajttal lett felturbózva, ettől vált igazán különlegesen finommá!

Hozzávalók

2 - 4 főre
A leveshez
500 g
paradicsom
3 ek
olaj
1 fej
hagyma
1 szál
zellerszár
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
balzsamecet
3 ek
darabolt paradicsom (konzerv)
1 ág
rozmaring
2 ág
kakukkfű
400 ml
víz
A chimichurrihoz
4 db
kapribogyó
1 gerezd
fokhagyma
1 marék
friss bazsalikom
só, bors
1 - 2 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
100 g
szeletelt kecskesajt
A paradicsomok alját X alakban bevágjuk, forró vízbe tesszük, 30 másodperc után leszűrjük és meghámozzuk. Kb. 2x2 centis kockákra vágjuk, majd félretesszük. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a zúzott fokhagymát, majd jöhet rá a felkockázott  paradicsom, amit sózunk, borsozunk és meglocsoljuk a balzsamecettel. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és az aprított zöldfűszereket. Felöntjük a vízzel, és alacsony lángon, lefedve még 15 percig főzzük. 
A chimicurrihoz a kapribogyókat a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, sóval és borssal mozsárban összezúzzuk, majd folyamatos kevergetés közben hozzácsurgatjuk az olajat. Pirított bagettszeletekre kenjük a chimichurrit. A kecskesajtot apró kockákra vágjuk ezzel megszórva tálaljuk a levest. [caption id="" align="alignnone" width="1280"]
mediterrán paradicsomleves[/caption]Ha tetszett a mediterrán paradicsomleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Mediterrán paradicsomleves chimichurrival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept