Green kitchen

Mediterrántönkölybúza-saláta

Mediterrán tönkölybúza-saláta

Hozzávalók
160 g
tönkölybúza
1 db
cukkini
4 ek
olívaolaj
150 g
rukkola
40 g
friss petrezselyem
30 g
friss bazsalikom
80 g
fekete olívabogyó
1 fej
lilahagyma
(100 g/fej)
8 db
koktélparadicsom
10 db
szárított paradicsom
1 db
citrom leve
1 tk
cayenne-bors
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
50 g
napraforgómag
80 g
feta sajt

Elkészítés

A mediterrán tönkölybúza-salátához háromszoros mennyiségű vízben, közepes lángon felrakjuk főzni a tönkölybúzát, kb. 1 óra alatt fő meg teljesen. Főzés közben, amennyiben fogyna róla a víz, adagolunk hozzá még egy keveset. Felszeleteljük a cukkinit, és egy serpenyőben az olívaolajon lepirítjuk. Egy nagy keverőtálba rakjuk a rukkolát, az apróra vágott friss fűszernövényeket, az olívabogyót, a felaprított lila hagymát, a felezett koktélparadicsomot, az aszalt paradicsomot, a citrom levét, a fűszereket és belereszeljük a fokhagymát is.

Ezután egy száraz serpenyőben lepirítjuk a napraforgómagot és hozzáadjuk a salátához a lepirított cukkinivel együtt. Mikor megfőtt a tönkölybúza, hideg vízzel átmossuk és ezt is hozzáadjuk a salátaalapunkhoz, majd belemorzsoljuk a feta sajtot. Ezután alaposan összekeverjük a salátát, majd frissen fogyasztjuk grillezett zöldségekkel, különféle húsokkal. Bármivel is tálaljuk, biztosan a grillpartik kedvenc salátája lesz ez a mediterrán ihletésű ízbomba!

Elkészítési idő: 70 perc

mediterran-tonkolybuza-salata
(Fotó: Street Kitchen)

A legtutibb saláták:

Sültcukkini-saláta

Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta

Cézár-saláta

www.streetkitchen.hu

A nyári grillpartik legjobb salátareceptje! Tele friss zöldfűszerrel, rengeteg zöldséggel és tönkölybúzával felturbózva. Lényegében egy tálnyi frissesség és tápanyagban is gazdag.

Hozzávalók

4 főre
160 g
tönkölybúza
1 db
cukkini
4 ek
olívaolaj
150 g
rukkola
40 g
friss petrezselyem
30 g
friss bazsalikom
80 g
fekete olívabogyó
1 fej
lilahagyma
(100 g/fej)
8 db
koktélparadicsom
10 db
szárított paradicsom
1 db
citrom leve
1 tk
cayenne-bors
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
50 g
napraforgómag
80 g
feta sajt

A mediterrán tönkölybúza-salátához háromszoros mennyiségű vízben, közepes lángon felrakjuk főzni a tönkölybúzát, kb. 1 óra alatt fő meg teljesen. Főzés közben, amennyiben fogyna róla a víz, adagolunk hozzá még egy keveset. Felszeleteljük a cukkinit, és egy serpenyőben az olívaolajon lepirítjuk. Egy nagy keverőtálba rakjuk a rukkolát, az apróra vágott friss fűszernövényeket, az olívabogyót, a felaprított lila hagymát, a felezett koktélparadicsomot, az aszalt paradicsomot, a citrom levét, a fűszereket és belereszeljük a fokhagymát is.

Ezután egy száraz serpenyőben lepirítjuk a napraforgómagot és hozzáadjuk a salátához a lepirított cukkinivel együtt. Mikor megfőtt a tönkölybúza, hideg vízzel átmossuk és ezt is hozzáadjuk a salátaalapunkhoz, majd belemorzsoljuk a feta sajtot. Ezután alaposan összekeverjük a salátát, majd frissen fogyasztjuk grillezett zöldségekkel, különféle húsokkal. Bármivel is tálaljuk, biztosan a grillpartik kedvenc salátája lesz ez a mediterrán ihletésű ízbomba!

Elkészítési idő: 70 perc

mediterran-tonkolybuza-salata
(Fotó: Street Kitchen)

A legtutibb saláták:

Sültcukkini-saláta

Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta

Cézár-saláta

Ha tetszett a Mediterrán tönkölybúza-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept