Medvehagymás receptek

Medvehagymáskenyérlabdák

Medvehagymás kenyérlabdák

Hozzávalók
500 g
kenyérliszt
1 tk
200 ml
meleg tej
100 ml
meleg víz
7 g
porélesztő
1 csipet
cukor
50 g
olvasztott vaj
A fűszervajhoz
1 csokor
friss medvehagyma
50 g
parmezán
só, bors
200 g
puha vaj

Elkészítés

Ezek a kenyérlabdák még melegen olyan finomak, hogy seperc alatt fog elfogyni az összes. Elkészíteni valamivel több idő. :) A lisztben elkeverjük a sót, a tej és víz keverékében pedig az élesztőt és a cukrot. Ezután a tészta összes hozzávalóját összekeverjük, és 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk, hogy a duplájára keljen. 

Közben megcsináljuk a fűszervajat: a medvehagymát lezúzzuk egy aprítógépben a parmezánnal, a sóval és a borssal, majd belekeverjük a vajat. Fóliába csomagoljuk, felgörgetjük, mintha egy henger lenne, és a fagyasztóban alaposan kifagyasztjuk.

Ha megkelt a tészta, 13-14 egyenlő nagyságú gombócot formázunk belőle (mérjük le a tésztát, és úgy osszuk el), majd szorosan egymás mellé rakjuk egy magasabb falú tepsibe. A fűszervajat 2-3 mm-es érmékre vágjuk, és a gombócok közé dugdossuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Ne ijedjetek meg, a parmezán miatt meg fog barnulni a teteje.

medvehagymás kenyérlabdák
Medvehagymás kenyérlabdák

Ezek a medvehagymás cuccok is érdekelhetnek:

Medvehagymás focaccia

Kolbászos medvehagymás burgonyafánk

www.streetkitchen.hu

Mostanában az egyik legkedvencebb péksütireceptünk ez volt, az biztos. Természetesen a rengeteg parmezán igazi ízfokozó most is, úgyhogy mindenképpen csináljatok belőle dupla adagot.

Hozzávalók

1 kb. 19 x 19 cm-es tepsihez
500 g
kenyérliszt
1 tk
200 ml
meleg tej
100 ml
meleg víz
7 g
porélesztő
1 csipet
cukor
50 g
olvasztott vaj
A fűszervajhoz
1 csokor
friss medvehagyma
50 g
parmezán
só, bors
200 g
puha vaj

Ezek a kenyérlabdák még melegen olyan finomak, hogy seperc alatt fog elfogyni az összes. Elkészíteni valamivel több idő. :) A lisztben elkeverjük a sót, a tej és víz keverékében pedig az élesztőt és a cukrot. Ezután a tészta összes hozzávalóját összekeverjük, és 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk, hogy a duplájára keljen. 

Közben megcsináljuk a fűszervajat: a medvehagymát lezúzzuk egy aprítógépben a parmezánnal, a sóval és a borssal, majd belekeverjük a vajat. Fóliába csomagoljuk, felgörgetjük, mintha egy henger lenne, és a fagyasztóban alaposan kifagyasztjuk.

Ha megkelt a tészta, 13-14 egyenlő nagyságú gombócot formázunk belőle (mérjük le a tésztát, és úgy osszuk el), majd szorosan egymás mellé rakjuk egy magasabb falú tepsibe. A fűszervajat 2-3 mm-es érmékre vágjuk, és a gombócok közé dugdossuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Ne ijedjetek meg, a parmezán miatt meg fog barnulni a teteje.

medvehagymás kenyérlabdák
Medvehagymás kenyérlabdák

Ezek a medvehagymás cuccok is érdekelhetnek:

Medvehagymás focaccia

Kolbászos medvehagymás burgonyafánk

Ha tetszett a Medvehagymás kenyérlabdák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept