Vegetáriánus ételek

Medvehagymásvegapizza

Medvehagymás vega pizza

Hozzávalók
A feltéthez
A tésztához
250 ml
víz
3.5 tk
cukor
5 g
szárított élesztő
400 g
liszt
0.5 ek
2 ek
olívaolaj
1 kis csokor
medvehagyma
9 ek
tejföl
só, bors
300 g
füstölt sajt
3 szál
rozmaring
9 db
szárított paradicsom
12 szem
koktélparadicsom
(vegyes színű)
A tálaláshoz
6 ek
olívaolaj
12 szál
medvehagyma

Elkészítés

A tésztához a langyos vízbe beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és a sóval, majd amikor felfutott az élesztő, azt is  hozzáöntjük az olívaolajjal együtt. Addig dolgozzuk a kezünkkel a tésztát, ameddig homogén állagú nem lesz. Három egyenlő részre porciózzuk, majd lefedve duplájára kelesztjük.

A medvehagymát felaprítjuk, kikeverjük a tejföllel, sózzuk és borsozzuk. Mindhárom pizzatésztát kinyújtuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és megkenjük a tejfölös mixszel. Megszórjuk a reszelt sajttal, rátépkedjük a rozmaringot, ráaprítjuk a szárított és a koktélparadicsomot. 230 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 8-14 perc alatt készre sütjük a pizzáinkat. A tetejükre tépkedünk néhány szál medvehagymát, megcsorgatjuk olívaolajjal, és fogyasztjuk.

pizzakisokos

www.streetkitchen.hu

Medvehagymaszezonban mindenféleképpen próbáljátok ki ezt a receptet, mert belehaltok, olyan finom! :D Bár szezonon kívül se kell kétségbeesni, cseréljétek ki bazsalikomra meg egy-két gerezd fokhagymára, úgy is nagyon király lesz.

Hozzávalók

3 db. pizzához
A feltéthez
A tésztához
250 ml
víz
3.5 tk
cukor
5 g
szárított élesztő
400 g
liszt
0.5 ek
2 ek
olívaolaj
1 kis csokor
medvehagyma
9 ek
tejföl
só, bors
300 g
füstölt sajt
3 szál
rozmaring
9 db
szárított paradicsom
12 szem
koktélparadicsom
(vegyes színű)
A tálaláshoz
6 ek
olívaolaj
12 szál
medvehagyma

A tésztához a langyos vízbe beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és a sóval, majd amikor felfutott az élesztő, azt is  hozzáöntjük az olívaolajjal együtt. Addig dolgozzuk a kezünkkel a tésztát, ameddig homogén állagú nem lesz. Három egyenlő részre porciózzuk, majd lefedve duplájára kelesztjük.

A medvehagymát felaprítjuk, kikeverjük a tejföllel, sózzuk és borsozzuk. Mindhárom pizzatésztát kinyújtuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és megkenjük a tejfölös mixszel. Megszórjuk a reszelt sajttal, rátépkedjük a rozmaringot, ráaprítjuk a szárított és a koktélparadicsomot. 230 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 8-14 perc alatt készre sütjük a pizzáinkat. A tetejükre tépkedünk néhány szál medvehagymát, megcsorgatjuk olívaolajjal, és fogyasztjuk.

pizzakisokos

Ha tetszett a Medvehagymás vega pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept