Street Kitchen

Meggyesgazpacho

Meggyes gazpacho
Hűsítő toplista - meggyes gazpacho

Hozzávalók
A leveshez
500 g
paradicsom
600 g
friss vagy 500 g fagyasztott meggy
1 db
kígyóuborka
100 ml
víz
1 ek
kristálycukor
2 nagy csipet
1 kis csokor
menta
1 kis csokor
bazsalikom
A tálaláshoz
4 - 6 szelet
szárított sonka
3 - 4 db
színes koktélparadicsom

Elkészítés

A meggyes gazpacho-hoz a paradicsomok alját x alakban, nem túl mélyen bevágjuk. Forrásban lévő vízzel leöntjük őket, és 1-2 percig hagyjuk benne állni, hogy ledobják a héjukat. Az összepöndörödő héjat lehúzzuk, a paradicsomok húsát pedig egy nagy keverőtálba tesszük.

A tálba szórjuk a kimagozott meggyet és a meghámozott, felkockázott uborkát. (A szép szín érdekében hámozzuk meg az uborkát, mert a sötétzöld héja szürkére színezné a levesünket.)

Beleöntjük a vizet, beleszórjuk a cukrot és a sót, és beletépkedjük a zöldfűszereket is, majd alaposan összezúzzuk. (Zé szerint érdemes átszűrni, mi azonban most enélkül szürcsöltük be.) A lehűtött levest a sonkával és a paradicsomokkal díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

meggyes gazpacho
Meggyes gazpacho

Gazpacho-funoknak kötelező:

Gazpacho főzés nélkül, 5 perc munkával

Grillezett gazpacho

Frissítő, nyári kukorica gazpacho

www.streetkitchen.hu

Mivel lehetne még turbózni a “napízű”, frissen szedett paradicsomot? Hát meggyel! Még ha elsőre szokatlanul is hangzik. Mi inkább előételnek ajánljuk, mert kellően savas, ezért nagyon jó étvágygerjesztő étel.

Hozzávalók

4 - 6 főre
A leveshez
500 g
paradicsom
600 g
friss vagy 500 g fagyasztott meggy
1 db
kígyóuborka
100 ml
víz
1 ek
kristálycukor
2 nagy csipet
1 kis csokor
menta
1 kis csokor
bazsalikom
A tálaláshoz
4 - 6 szelet
szárított sonka
3 - 4 db
színes koktélparadicsom

A meggyes gazpacho-hoz a paradicsomok alját x alakban, nem túl mélyen bevágjuk. Forrásban lévő vízzel leöntjük őket, és 1-2 percig hagyjuk benne állni, hogy ledobják a héjukat. Az összepöndörödő héjat lehúzzuk, a paradicsomok húsát pedig egy nagy keverőtálba tesszük.

A tálba szórjuk a kimagozott meggyet és a meghámozott, felkockázott uborkát. (A szép szín érdekében hámozzuk meg az uborkát, mert a sötétzöld héja szürkére színezné a levesünket.)

Beleöntjük a vizet, beleszórjuk a cukrot és a sót, és beletépkedjük a zöldfűszereket is, majd alaposan összezúzzuk. (Zé szerint érdemes átszűrni, mi azonban most enélkül szürcsöltük be.) A lehűtött levest a sonkával és a paradicsomokkal díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

meggyes gazpacho
Meggyes gazpacho

Gazpacho-funoknak kötelező:

Gazpacho főzés nélkül, 5 perc munkával

Grillezett gazpacho

Frissítő, nyári kukorica gazpacho

Ha tetszett a Meggyes gazpacho receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept