A meggyes gazpacho-hoz a paradicsomok alját x alakban, nem túl mélyen bevágjuk. Forrásban lévő vízzel leöntjük őket, és 1-2 percig hagyjuk benne állni, hogy ledobják a héjukat. Az összepöndörödő héjat lehúzzuk, a paradicsomok húsát pedig egy nagy keverőtálba tesszük.
A tálba szórjuk a kimagozott meggyet és a meghámozott, felkockázott uborkát. (A szép szín érdekében hámozzuk meg az uborkát, mert a sötétzöld héja szürkére színezné a levesünket.)
Beleöntjük a vizet, beleszórjuk a cukrot és a sót, és beletépkedjük a zöldfűszereket is, majd alaposan összezúzzuk. (Zé szerint érdemes átszűrni, mi azonban most enélkül szürcsöltük be.) A lehűtött levest a sonkával és a paradicsomokkal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
