Első lépésként a robotgép segítségével homogénre keverjük a vajat a kristálycukorral, majd amikor teljesen egynemű, folyamatos kevergetés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a vaníliás cukrot is.
Egy másik keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót, és habverővel elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a vajas-cukros mixhez és robotgéppel összedolgozzuk.
Mikor alaposan összekevertük, mehet bele a zabpehely, ismét elkeverjük, aztán az aprított mogyoró, az aszalt meggy és a csokipasztilla. Utoljára óvatosan összekeverjük a masszát.
Egy fagyikanál segítségével gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Egy tepsire érdemes 9 gombócot helyezni, egyenletes térközökkel, hogy ne süljenek össze. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Hagyjuk kihűlni őket, körülbelül fél óra múlva már ropogóssá válnak. Dobozban tárolva akár másfél hétig is elállnak, nem mintha nem ennénk meg őket szinte azonnal.
Meggyeszabkeksz
Egy tökéletes nasi, akár reggelire, akár csak egy kávé mellé. Az aszalt meggy keveset használt, de nagyon jó alapanyag, amivel feldobhatjuk a desszertjeinket.
Ez a meggyes zabkeksz egyszerre nosztalgikus és izgalmas: a zabpehelytől rusztikus, az aszalt meggytől pedig fanyar-édes karaktert kap. Az elkészítés pofonegyszerű, a végeredmény pedig sokáig eltartható – már ha marad belőle.
Hozzávalók
Elkészítés
Első lépésként a robotgép segítségével homogénre keverjük a vajat a kristálycukorral, majd amikor teljesen egynemű, folyamatos kevergetés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a vaníliás cukrot is.
Egy másik keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót, és habverővel elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a vajas-cukros mixhez és robotgéppel összedolgozzuk.
Mikor alaposan összekevertük, mehet bele a zabpehely, ismét elkeverjük, aztán az aprított mogyoró, az aszalt meggy és a csokipasztilla. Utoljára óvatosan összekeverjük a masszát.
Egy fagyikanál segítségével gombócokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Egy tepsire érdemes 9 gombócot helyezni, egyenletes térközökkel, hogy ne süljenek össze. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
Hagyjuk kihűlni őket, körülbelül fél óra múlva már ropogóssá válnak. Dobozban tárolva akár másfél hétig is elállnak, nem mintha nem ennénk meg őket szinte azonnal.

Ha egyszer megsütöd, garantáltan beépül a kedvenc nasijaid közé. Dobozban tárolva napokig friss marad, így akár előre is sütheted egy hétvégi piknikre, túrára vagy csak úgy, a hétköznapok megédesítésére.
A meggyes zabkeksz mellett bőven van még frankó keksz a tarsolyunkban, és persze, hogy ezek is zabból készültek! 🙂
Ha tetszett a Meggyes zabkeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!