Hozzávalók
- 230 g vaj
- 220 g barna cukor
- 1 db tojás
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 ½ tk gyömbérpor
- só
- 1 db citrom
- 2 db alma (125 g/db)
- 245 g zabpehely
- 250 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
Hozzávalók
- 230 g vaj
- 220 g barna cukor
- 1 db tojás
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 ½ tk gyömbérpor
- só
- 1 db citrom
- 2 db alma (125 g/db)
- 245 g zabpehely
- 250 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
Az almás zabkeksz elkészítésének első lépéseként a vajat egy robotgép segítségével kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a citrom reszelt héját és a levét is, és tovább keverjük. Beledobjuk a reszelt almát, és mehetnek hozzá a száraz alapanyagok is, majd az egészet alaposan elkeverjük.
Vizes fagyaiadagoló kanállal gombócokat szedünk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól minimum négyujjnyi távolságra, mert sütés közben el fognak terülni a zabkekszek. Kicsit lenyomkodjuk a gombócokat kanállal, majd mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Sütés után érdemes várni 10-15 percet fogyasztás előtt, mert ahogy hűlnek, szép ropogósra keményednek, a közepük pedig szaftos marad.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett az almás zabkeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!