A pitetészta elkészítése
A mennyei szilvás lepény első lépéseként beleszórjuk a langyos tejbe a barna cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, majd az élesztős tejet, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Közben hozzáadjuk a puha vajat is, és szép simára dagasztjuk kb. 4-5 perc alatt. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük 40 perc alatt.
A gyümölcsragu elkészítése
Miközben kel a tészta, a szilvákat félbevágjuk, kiszedjük a magokat, majd negyedekre aprítjuk. Egy gyorsforralóban puhára főzzük a szilvát egy kis vízzel, a citrom héjával és levével, a keményítővel és a barna cukorral. Egy chutney állagú gyümölcsragut kapunk, amit félreteszünk.
Egy piteformát vagy tepsit kikenünk vajjal (olajat is használhatunk), és belenyomkodjuk a tésztát. A tetejére kanalazzuk a szilvaragut, és rárakosgatjuk a friss szilvákat is, majd 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.