A mentes brownie elkészítéséhez a kókuszzsírt és az étcsokit egy kisebb lábasban felolvasztjuk, majd egy tálba öntjük, és belekeverjük a cukrot. A lisztet, a sót és a kakaóport elkeverjük. A kókuszzsíros csokiba egy habverővel belekeverjük a vaníliát és a növényi tejet, majd mehetnek bele a száraz hozzávalók. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
A mentes recepteket sokszor kompenzálni kell valamivel, ami jelen esetben most a cukor. Azoknak ajánlom ezt a receptet, akik tejfehérje és tojásallergiások, most nekik se kell lemondani a brownie ízélményről!
Laktózmentes
Hozzávalók
1 20 x 30 cm-es tepsihez
200 g
kókuszzsír
200 g
vegán étcsoki
400 g
cukor
180 g
liszt
1 nagy csipet
só
120 g
kakaópor
2 tk
vaníliakivonat
240 ml
növényi tej
A mentes brownie elkészítéséhez a kókuszzsírt és az étcsokit egy kisebb lábasban felolvasztjuk, majd egy tálba öntjük, és belekeverjük a cukrot. A lisztet, a sót és a kakaóport elkeverjük. A kókuszzsíros csokiba egy habverővel belekeverjük a vaníliát és a növényi tejet, majd mehetnek bele a száraz hozzávalók. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Felvágás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha tetszett a Tej- és tojásmentes brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!