Húsételek

Mézes-chiliskacsacomb

Mézes-chilis kacsacomb

Hozzávalók
só, bors
4 db
kacsacomb
2 ek
kacsazsír
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
bazsalikom
1 tk
4 db
zsályalevél
4 - 5 db
nagyobb krumpli
6 - 8 db
chilipaprika
3 ek
méz

Elkészítés

A kacsa hagyományosan egy ünnepi húsétel, amit számtalan módon el lehet készíteni. Minden része finom, de a kacsacomb különösen szaftos és ízes - pláne, ha van hozzá egy szuper receptetek, mint például ez a mézes-chilis változat!

A kacsacombokat megtisztítjuk, és jó alaposan sózzuk, borsozzuk. A tepsibe belekanalazzuk a kacsazsírt, és beletesszük a combokat bőrrel lefelé. Megszórjuk a bazsalikommal, majorannával, mellétesszük a zsályaleveleket, a cikkekre vágott, sózott krumplikat és a kettévágott fokhagymagerezdeket is.

[caption id="" align="aligncenter" width="1620"]

Mézes-chilis kacsacomb
Mézes-chilis kacsacomb[/caption]

Felöntjük 1 deci vízzel, és alufóliával lefedve 160 fokon 1 órán keresztül sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, megint letakarjuk az alufóliával, és újabb 1 órát sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, és a combokat megkenjük a felszeletelt chili és méz keverékével. Felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra, és további 10-15 percig sütjük, míg meg nem pirul.

Mézes-chilis kacsacomb

Még több kacsacomb recept, nem csak karácsonyra:

Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

Konfitált kacsacomb zöldséges-krumplis rétessel

Szaftos kacsacomb vajas pecsenyemártással

www.streetkitchen.hu

Perfekt kaja ebédre, vacsorára, vagy ha lazára vennétek az ünnepi asztal főfogását, oda is tök jó lehet ez a kacsa. Egyáltalán nem macerás, úgyhogy simán összedobhatjátok bármikor!

Hozzávalók

4 főre
só, bors
4 db
kacsacomb
2 ek
kacsazsír
3 gerezd
fokhagyma
1 tk
bazsalikom
1 tk
4 db
zsályalevél
4 - 5 db
nagyobb krumpli
6 - 8 db
chilipaprika
3 ek
méz

A kacsa hagyományosan egy ünnepi húsétel, amit számtalan módon el lehet készíteni. Minden része finom, de a kacsacomb különösen szaftos és ízes - pláne, ha van hozzá egy szuper receptetek, mint például ez a mézes-chilis változat!

A kacsacombokat megtisztítjuk, és jó alaposan sózzuk, borsozzuk. A tepsibe belekanalazzuk a kacsazsírt, és beletesszük a combokat bőrrel lefelé. Megszórjuk a bazsalikommal, majorannával, mellétesszük a zsályaleveleket, a cikkekre vágott, sózott krumplikat és a kettévágott fokhagymagerezdeket is.

[caption id="" align="aligncenter" width="1620"]

Mézes-chilis kacsacomb
Mézes-chilis kacsacomb[/caption]

Felöntjük 1 deci vízzel, és alufóliával lefedve 160 fokon 1 órán keresztül sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, megint letakarjuk az alufóliával, és újabb 1 órát sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, és a combokat megkenjük a felszeletelt chili és méz keverékével. Felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra, és további 10-15 percig sütjük, míg meg nem pirul.

Mézes-chilis kacsacomb

Még több kacsacomb recept, nem csak karácsonyra:

Sült kacsacomb fűszeres szilvaraguval, édesburgonya-pürével

Konfitált kacsacomb zöldséges-krumplis rétessel

Szaftos kacsacomb vajas pecsenyemártással

Ha tetszett a Mézes-chilis kacsacomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept