A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és kibéleljük a tepsit sütőpapírral.
A vajat és a fehér csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a mézet és a vaníliát.
Közben egy tálban összekeverjük a tojásokat a barna cukorral, és hozzáadjuk a fehér csokis alaphoz.
Egy másik tálba mehet a liszt, a mézeskalács fűszerkeverék, a só és a sütőpor. Ezt a keveréket a vajas alaphoz adjuk, végül beleforgatjuk a durvára vágott diót és mandulát. Addig keverjük, amíg egy szép egynemű tésztát kapunk.
A masszát elsimítjuk az előkészített, sütőpapíros tepsiben, és 20-25 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz, de a közepe még kissé puha marad.
Amíg sül, az előzőleg elkészített vagy bolti mézeskalácsokat porcukor és tojásfehérje keverékével kidekoráljuk.
A kész blondie-t hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk, végül a mézeskalácsokkal díszítjük.



-huU69M.webp)
