Karácsony

Mézeskalácsosblondie

Mézeskalácsos blondie
Mézeskalácsos blondie

Hozzávalók
100 g
vaj
200 g
fehér csokoládé
1 ek
méz
1 tk
vaníliakivonat
2 db
tojás
150 g
barna cukor
150 g
finomliszt
1 tk
mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet
0.5 tk
sütőpor
50 g
dió
50 g
mandula
A díszítéshez
kész mézeskalács figurák
1 db
tojásfehérje
150 g
porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és kibéleljük a tepsit sütőpapírral.

A vajat és a fehér csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a mézet és a vaníliát. 

Közben egy tálban összekeverjük a tojásokat a barna cukorral, és hozzáadjuk a fehér csokis alaphoz. 

Egy másik tálba mehet a liszt, a mézeskalács fűszerkeverék, a só és a sütőpor. Ezt a keveréket a vajas alaphoz adjuk, végül beleforgatjuk a durvára vágott diót és mandulát. Addig keverjük, amíg egy szép egynemű tésztát kapunk.

A masszát elsimítjuk az előkészített, sütőpapíros tepsiben, és 20-25 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz, de a közepe még kissé puha marad. 

Amíg sül, az előzőleg elkészített vagy bolti mézeskalácsokat porcukor és tojásfehérje keverékével kidekoráljuk. 

A kész blondie-t hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk, végül a mézeskalácsokkal díszítjük.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges – a fehér csokoládé, a dió és a mézeskalács fűszerkeverék együtt igazi melengető hangulatot teremtenek. Ez blondie olyan, mint egy kockába zárt ünnep: puha, fűszeres és kellemesen langyos. Minden falatban ott van a karácsony egy kicsiny meghitt pillanata.

Hozzávalók

1 db 20x20 cm-es tepsihez
100 g
vaj
200 g
fehér csokoládé
1 ek
méz
1 tk
vaníliakivonat
2 db
tojás
150 g
barna cukor
150 g
finomliszt
1 tk
mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet
0.5 tk
sütőpor
50 g
dió
50 g
mandula
A díszítéshez
kész mézeskalács figurák
1 db
tojásfehérje
150 g
porcukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és kibéleljük a tepsit sütőpapírral.

A vajat és a fehér csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a mézet és a vaníliát. 

Közben egy tálban összekeverjük a tojásokat a barna cukorral, és hozzáadjuk a fehér csokis alaphoz. 

Egy másik tálba mehet a liszt, a mézeskalács fűszerkeverék, a só és a sütőpor. Ezt a keveréket a vajas alaphoz adjuk, végül beleforgatjuk a durvára vágott diót és mandulát. Addig keverjük, amíg egy szép egynemű tésztát kapunk.

A masszát elsimítjuk az előkészített, sütőpapíros tepsiben, és 20-25 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz, de a közepe még kissé puha marad. 

Amíg sül, az előzőleg elkészített vagy bolti mézeskalácsokat porcukor és tojásfehérje keverékével kidekoráljuk. 

A kész blondie-t hűlni hagyjuk, majd kockákra vágjuk, végül a mézeskalácsokkal díszítjük.

Ha tetszett a mézeskalácsos blondie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése