Brutális kaják

Mézzelfényezettkacsamellkarórépávaléspácoltcseresznyével

Mézzel fényezett kacsamell karórépával és pácolt cseresznyével

Hozzávalók
A fűszerkeverékhez:
2 db
bőrös kacsamell
2 ek
akácméz
2 db
lime
1 tk
koriandermag
1 tk
csillagánizs
1 tk
rózsabors
1 tk
kardamommag
1 tk
zöldbors
1 tk
fekete bors
tengeri só
A karórépához:
1 db
karórépa
50 g
vaj
A pácolt cseresznyéhez:
100 g
cseresznye
2 ek
balzsamecet
100 ml
alaplé vagy víz
50 g
vaj

Elkészítés
A méz és a kifacsart lime elegyét addig főzzük, amíg kb. 2 kanálnyi sziruppá sűrűsödik. A fűszerkeveréket összekeverjük, egy száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni és végül porrá őröljük. Bekenjük a kacsamell mindkét oldalát a sziruppal és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Mehet be a sütőbe, bőrével felfelé 15 percre 180 fokra, majd 220 fokon még 2 percig pirítjuk. Utána 8 percig pihentetjük a húst.
A karórépát hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk és 6x4 centis téglalapokat vágunk minden szeletből. Enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leitatjuk róla a vizet és vajban átsütjük. Sózzuk, ha szükségesnek érezzük. A cseresznyét kimagozva és félbevágva vajon hirtelen sütjük kb. 2 percig, balzsamecetet adunk hozzá és néhány perc alatt készre pároljuk. Óvatosan kivesszük a cseresznyéket és alaplevet adunk a visszamaradt sziruphoz. Addig főzzük, amíg a felére besűrűsödik. Végül némi vajat teszünk bele és beforraljuk. Visszatesszük bele a cseresznyéket és kész. A karórépa szeletekre halmozzuk a szeletekre vágott kacsamellet és pácolt cseresznyét halmozunk mellé.   
image does not exist

www.streetkitchen.hu

Elegáns, menő de mégis egyszerű randikaja, úgy ahogy eddig soha nem képzelted még el! Biztos tipp a hódításhoz!

Hozzávalók

2 főre
A fűszerkeverékhez:
2 db
bőrös kacsamell
2 ek
akácméz
2 db
lime
1 tk
koriandermag
1 tk
csillagánizs
1 tk
rózsabors
1 tk
kardamommag
1 tk
zöldbors
1 tk
fekete bors
tengeri só
A karórépához:
1 db
karórépa
50 g
vaj
A pácolt cseresznyéhez:
100 g
cseresznye
2 ek
balzsamecet
100 ml
alaplé vagy víz
50 g
vaj
A méz és a kifacsart lime elegyét addig főzzük, amíg kb. 2 kanálnyi sziruppá sűrűsödik. A fűszerkeveréket összekeverjük, egy száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni és végül porrá őröljük. Bekenjük a kacsamell mindkét oldalát a sziruppal és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Mehet be a sütőbe, bőrével felfelé 15 percre 180 fokra, majd 220 fokon még 2 percig pirítjuk. Utána 8 percig pihentetjük a húst.
A karórépát hosszában 1 cm vastag szeletekre vágjuk és 6x4 centis téglalapokat vágunk minden szeletből. Enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leitatjuk róla a vizet és vajban átsütjük. Sózzuk, ha szükségesnek érezzük. A cseresznyét kimagozva és félbevágva vajon hirtelen sütjük kb. 2 percig, balzsamecetet adunk hozzá és néhány perc alatt készre pároljuk. Óvatosan kivesszük a cseresznyéket és alaplevet adunk a visszamaradt sziruphoz. Addig főzzük, amíg a felére besűrűsödik. Végül némi vajat teszünk bele és beforraljuk. Visszatesszük bele a cseresznyéket és kész. A karórépa szeletekre halmozzuk a szeletekre vágott kacsamellet és pácolt cseresznyét halmozunk mellé.   
image does not exist

Ha tetszett a Mézzel fényezett kacsamell karórépával és pácolt cseresznyével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept