A mikrós almás zabkása a létező egyik leggyorsabb és legmegúszósabb reggeli! Első lépésként az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy mikrózható üveg-, kerámia- vagy műanyag tálba rakjuk az alapot, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton pár percig mikrózzuk.
Mikor magába szívta a folyadékot, már kész is vagyunk. Kevés fahéjjal és apróra vágott mandulával megszórjuk. A tetejére kerülő magokat kedvünkre variálhatjuk, dióval, napraforgóval, török mogyoróval is tökéletesen működik. Emellett a fűszerezéssel is lehet játszani, a fahéj mellett egy kis gyömbérrel, szegfűszeggel vagy éppen vaníliával is feldobhatjátok.
Mikrós almás zabkása (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 10 perc
Nem csoda, hogy a zabkása a világ egyik legnépszerűbb reggelije! Több millióan indítják a napot ezzel a krémes és tápláló fogással, amit gyerekjáték elkészíteni. Főzhetjük lábosban, hagyhatjuk egy éjszakát állni a hűtőben, vagy akár a mikrót is segítségül hívhatjuk, ha tényleg pár perc alatt szeretnénk letudni a nap első étkezését. Ráadásul az ízesítések tárháza szinte végtelen, úgyhogy a mikrós almás zabkása után próbáljátok ki ezeket a verziókat is:
Villámgyorsan elkészíthető almás zabkása, amit csak bedobsz a mikróba, és hagyod, hogy az elkészítse neked a reggelid!
Hozzávalók
2 főre
1 db
alma
(180 g/db)
80 g
zabpehely
360 ml
víz
4 ek
kristálycukor
0.5 tk
őrölt fahéj + a szóráshoz
A tálaláshoz
1 ek
pirított mandula
A mikrós almás zabkása a létező egyik leggyorsabb és legmegúszósabb reggeli! Első lépésként az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy mikrózható üveg-, kerámia- vagy műanyag tálba rakjuk az alapot, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton pár percig mikrózzuk.
Mikor magába szívta a folyadékot, már kész is vagyunk. Kevés fahéjjal és apróra vágott mandulával megszórjuk. A tetejére kerülő magokat kedvünkre variálhatjuk, dióval, napraforgóval, török mogyoróval is tökéletesen működik. Emellett a fűszerezéssel is lehet játszani, a fahéj mellett egy kis gyömbérrel, szegfűszeggel vagy éppen vaníliával is feldobhatjátok.
Mikrós almás zabkása (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 10 perc
Nem csoda, hogy a zabkása a világ egyik legnépszerűbb reggelije! Több millióan indítják a napot ezzel a krémes és tápláló fogással, amit gyerekjáték elkészíteni. Főzhetjük lábosban, hagyhatjuk egy éjszakát állni a hűtőben, vagy akár a mikrót is segítségül hívhatjuk, ha tényleg pár perc alatt szeretnénk letudni a nap első étkezését. Ráadásul az ízesítések tárháza szinte végtelen, úgyhogy a mikrós almás zabkása után próbáljátok ki ezeket a verziókat is:
Ha tetszett a Mikrós almás zabkása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!