A mini kürtőskalács tésztájához a lisztet egy dagasztógép üstjébe szórjuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Belerakjuk a vajat is, és összekeverjük. Egy keverőtálba morzsoljuk az élesztőt, és elkeverjük a tojássárgájákkal és a langyos tejjel. Ezt a tejes-tojásos keveréket is a dagasztógép üstjébe öntjük, és kb. 10 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Langyos helyen 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 12 részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen minél hosszabb, mindenhol egyenlő vastag kukacokat sodrunk belőle, amiket egy nyújtófával ki is lapítunk. A sütőformákat megkenjük vajjal, rátekerjük a tésztát és kicsit megnyomkodjuk, hogy a tésztacsíkok összeérjenek. Megkenjük a tésztát is vajjal, majd a cukorral elkevert darált mogyoróba hempergetjük.
230 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük a kalácsokat. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és kivesszük a közepéből a sütőformát. Teljesen kihűtjük és adagonként 15 g NUTELLA®- val díszítjük, majd néhányat még megszórunk darált mogyoróval is.

- Elkészítési idő: 1 óraKelesztési idő: 60 perc
- Sütési idő: 10 perc
Hatalmas NUTELLA® rajongó vagy te is? Akkor ezeket a sütiket se hagyd ki!
Mézeskalács cake pop NUTELLA®-val