Hozzávalók
A piskótához
- 5 db tojás
- 170 g kristálycukor
- 50 ml tej
- 90 g finomliszt
- 2 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 500 g ricotta
- 2 db citrom héja
- ½ db citrom leve
- 70 g porcukor
A tetejére
- 180 g NUTELLAⓇ
- 30 g kandírozott citrom
- ½ db lime
Hozzávalók
A piskótához
- 5 db tojás
- 170 g kristálycukor
- 50 ml tej
- 90 g finomliszt
- 2 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 500 g ricotta
- 2 db citrom héja
- ½ db citrom leve
- 70 g porcukor
A tetejére
- 180 g NUTELLAⓇ
- 30 g kandírozott citrom
- ½ db lime
A citromos-ricottakrémes piskótatekercs első lépéseként a piskótához a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb habállagot kaptunk, belekeverjük a cukrot, és kemény habot verünk belőle. Belekeverjük a sárgájákat, a tejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.
Egy sütőpapírral borított, 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk 16-18 percre. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a ricottát elkeverjük a citromhéjjal, a citromlével és a porcukorral.
A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a krémmel, feltekerjük, megkenjük a NUTELLAⓇ-val, megszórjuk a kandírozott citromkockákkal és pár szelet lime-mal díszítjük.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a citromos-ricottakrémes piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!