Street Kitchen

Misoleves

Miso leves

Hozzávalók
A leveshez
A tálaláshoz
25 g
szárított alga
1.6 l
víz
40 ml
olaj
300 g
tofu
1 csokor
újhagyma
120 g
shiitake gomba
2
cm gyömbér
2 ek
miso paszta
30 ml
szezámolaj
1 ek
szezámmag
200 g
rizstészta
50 g
mungóbabcsíra

Elkészítés

Az algát egy tálba tesszük, és leforrázzuk kb. 300 ml vízzel. Az olaj felét felmelegítjük egy serpenyőben, és erős lángon megpirítjuk a kis kockákra vágott tofut.

Egy lábasban felmelegítjük az olaj másik felét, és közepes lángon 1-2 perc alatt lepirítjuk a karikára vágott újhagymát, a gombát és a reszelt gyömbért. Felöntjük az alga forrázó vizével, és adunk hozzá még kb. 1,3 liter vizet. Amikor forr, hozzáadjuk a miso pasztát, és ha felolvadt, enyhén sózzuk, de vigyázzunk, mert a miso paszta nagyon sós. Tovább fokozzuk az ízeket a szezámolaj felével, majd egyet forr, és lekapcsoljuk a tűzhelyet.

Az algát vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük. A szezámmagot egy száraz, forró serpenyőben 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk, és összekeverjük az algával. Meglocsoljuk a “salátát” a szezámolaj másik felével. A rizstésztát a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. Tányérba szedjük a levest, szedünk rá a tésztából és a salátából, majd megszórjuk mungóbabcsírával.

miso leves azsiai recept
Miso leves (Fotó: Street Kitchen)

Ázsia ízei:

Szezámolajos chili beef basmati rizzsel

Gluténmentes Yuxiang sertéscsíkok

Bibimbap

Szójás-ananászos pulykamell

www.streetkitchen.hu

Az ember nem is gondolná, milyen egyszerű ennek a levesnek az elkészítése. Csak egy-két fontos alapanyagot kell beszerezni hozzá. De hála az internetnek, ma már ez sem lehet akadály, ha egy igazán ízgazdag levesre vágyunk.

Hozzávalók

4 főre
A leveshez
A tálaláshoz
25 g
szárított alga
1.6 l
víz
40 ml
olaj
300 g
tofu
1 csokor
újhagyma
120 g
shiitake gomba
2
cm gyömbér
2 ek
miso paszta
30 ml
szezámolaj
1 ek
szezámmag
200 g
rizstészta
50 g
mungóbabcsíra

Az algát egy tálba tesszük, és leforrázzuk kb. 300 ml vízzel. Az olaj felét felmelegítjük egy serpenyőben, és erős lángon megpirítjuk a kis kockákra vágott tofut.

Egy lábasban felmelegítjük az olaj másik felét, és közepes lángon 1-2 perc alatt lepirítjuk a karikára vágott újhagymát, a gombát és a reszelt gyömbért. Felöntjük az alga forrázó vizével, és adunk hozzá még kb. 1,3 liter vizet. Amikor forr, hozzáadjuk a miso pasztát, és ha felolvadt, enyhén sózzuk, de vigyázzunk, mert a miso paszta nagyon sós. Tovább fokozzuk az ízeket a szezámolaj felével, majd egyet forr, és lekapcsoljuk a tűzhelyet.

Az algát vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük. A szezámmagot egy száraz, forró serpenyőben 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk, és összekeverjük az algával. Meglocsoljuk a “salátát” a szezámolaj másik felével. A rizstésztát a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. Tányérba szedjük a levest, szedünk rá a tésztából és a salátából, majd megszórjuk mungóbabcsírával.

miso leves azsiai recept
Miso leves (Fotó: Street Kitchen)

Ázsia ízei:

Szezámolajos chili beef basmati rizzsel

Gluténmentes Yuxiang sertéscsíkok

Bibimbap

Szójás-ananászos pulykamell

Ha tetszett a Miso leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept