A mogyorós keksz első lépéseként a vajat egy robotgép segítségével kihabosítjuk a barna és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliaaromát és átmegyünk rajta még egy perc alatt a robotgéppel.
Egy keverőtálban elkeverjük a lisztet, a keményítőt, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd ezt a keveréket beleszitáljuk a nedves alapanyagokba. Hozzáadjuk az aprított mogyorót és a csokipasztillát, és alaposan összekeverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát egy fagyiskanállal, egymástól 4 ujjnyi távolságot hagyva, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál opcionálisan megszórhatjuk Maldon-sóval, ha szeretjük a sós-édes ízkombót.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20 perc