Street Kitchen

Mogyoróskeksz

Mogyorós keksz

Hozzávalók
170 g
puha vaj
150 g
barna cukor
50 g
porcukor
1 db
tojás
1 tk
vaníliaaroma
250 g
finomliszt
1 tk
keményítő
1 csipet
7 g
sütőpor
5 g
szódabikarbóna
100 g
török mogyoró
50 g
étcsokipasztilla
A tálaláshoz
2 tk
maldon-só

Elkészítés

A mogyorós keksz első lépéseként a vajat egy robotgép segítségével kihabosítjuk a barna és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliaaromát és átmegyünk rajta még egy perc alatt a robotgéppel. 

Egy keverőtálban elkeverjük a lisztet, a keményítőt, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd ezt a keveréket beleszitáljuk a nedves alapanyagokba. Hozzáadjuk az aprított mogyorót és a csokipasztillát, és alaposan összekeverjük az egészet.

Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát egy fagyiskanállal, egymástól 4 ujjnyi távolságot hagyva, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál opcionálisan megszórhatjuk Maldon-sóval, ha szeretjük a sós-édes ízkombót.

mogyoros-keksz-2
Mogyorós keksz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több szuper kekszet mutatunk, amit elcsomagolhatsz magadnak a munkába vagy esetleg egy esti filmnézés mellé is választhatod:

Mikrós kakaós keksz

Óriás csokis keksz air fryerben

Kinyomós keksz

www.streetkitchen.hu

A kekszeket azért szeretem, mert bárhogy lehet őket variálni; zabos, csokis, áfonyás, mákos vagy éppen mogyorós ízesítést is kaphatnak.

Hozzávalók

16 darabhoz
170 g
puha vaj
150 g
barna cukor
50 g
porcukor
1 db
tojás
1 tk
vaníliaaroma
250 g
finomliszt
1 tk
keményítő
1 csipet
7 g
sütőpor
5 g
szódabikarbóna
100 g
török mogyoró
50 g
étcsokipasztilla
A tálaláshoz
2 tk
maldon-só

A mogyorós keksz első lépéseként a vajat egy robotgép segítségével kihabosítjuk a barna és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliaaromát és átmegyünk rajta még egy perc alatt a robotgéppel. 

Egy keverőtálban elkeverjük a lisztet, a keményítőt, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd ezt a keveréket beleszitáljuk a nedves alapanyagokba. Hozzáadjuk az aprított mogyorót és a csokipasztillát, és alaposan összekeverjük az egészet.

Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát egy fagyiskanállal, egymástól 4 ujjnyi távolságot hagyva, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál opcionálisan megszórhatjuk Maldon-sóval, ha szeretjük a sós-édes ízkombót.

mogyoros-keksz-2
Mogyorós keksz (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Még több szuper kekszet mutatunk, amit elcsomagolhatsz magadnak a munkába vagy esetleg egy esti filmnézés mellé is választhatod:

Mikrós kakaós keksz

Óriás csokis keksz air fryerben

Kinyomós keksz

Ha tetszett a Mogyorós keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept