Hozzávalók
- 700 g finomliszt
- 250 g kristálycukor
- 250 g puha vaj
- 4 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 ek kakaópor
Kinyomós keksz
Hozzávalók
- 700 g finomliszt
- 250 g kristálycukor
- 250 g puha vaj
- 4 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 ek kakaópor
A kinyomós keksz alapanyagait a kakaó kivételével egy dagasztógépbe tesszük és gyors fokozaton összegyúrjuk. A fele tésztát kivesszük, és a gépben maradt adaghoz hozzákeverjük a kakaóport. Mind a két tésztát folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
Zománcozott vagy teflonos tepsibe nyomkodjuk az általunk szimpatikusnak vélt nyomóforma segítségével a tésztákat, egymástól 2 cm-es távolságra, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a kekszeket. Jól záródó dobozban 1-2 hétig simán eláll, de úgysem fog… 🙂
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 1 óra
- Sütési idő: 10-12 perc
Ha tetszett a kinyomós keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!