Hozzávalók
- 40 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 30 g kristálycukor
- 20 ml tej
- 7 g kakaópor
- 55 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csipet sütőpor
- 1 ek étcsokipasztilla
Mikrós kakaós keksz
Hozzávalók
- 40 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 30 g kristálycukor
- 20 ml tej
- 7 g kakaópor
- 55 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csipet sütőpor
- 1 ek étcsokipasztilla
A mikrós kakaós keksz elkészítésének első lépése, hogy a vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, a kakaóport, a lisztet, a sót, a sütőport és a csokit, és gombócot gyúrunk belőle. Ezután egy sütőpapírra tesszük, majd kb. 1 cm vastag koronggá lapítjuk a gombócot és berakjuk mikróba a legnagyobb fokozatra állítva (900-1000 W) 1,5-2 percre. Ha elkészült, megvárjuk, míg kihűl, és ehetjük is.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a kakaós keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!