Megúszós sütik

Mogyoróvajasfudge

Mogyoróvajas fudge

Hozzávalók
200 g
krémes mogyoróvaj
450 g
cukor
125 ml
tej
1 mk
vaníliaaroma

Elkészítés

Ráadásul a fudge elkészítése sem bonyolult, ehhez a hozzávalókat egy akkora lábasba rakjuk, amiben kényelmesen elfér minden. A közepesnél kicsit magasabb lángon, állandó kevergetés mellett kb. 15 percig főzzük a karamelles-mogyoróvajas alapot. Ennyi idő alatt a cukor elkezd karamellizálódni, felolvad, a tej pedig elkezd elpárologni, ezáltal besűrűsödik az alap. 

Ekkor fogunk egy nagyjából 15 x 18 cm-es tálat, amit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és ebbe öntjük a besűrűsödött, de azért még önthető karamellt. Hagyjuk megszilárdulni, majd egy éles késsel felvágjuk. 

A felvágás történhet még langyos állapotban, akkor még szebben szeletelhető, mint teljesen kihűlve. Ha túl sokáig hagyjuk a lángon, akkor nehezebben vágható, keményebb karamellát kapunk, ha pedig hamar vesszük le, akkor kicsit lágyabb, ragadósabb verziót. Fémdobozba vagy zárható üvegedénybe pakolva szuper ajándék is lehet belőle valaki olyannak, akit nagyon szerettek. :)

Mogyoróvajas fudge
Mogyoróvajas fudge

Ezek is érdekelhetnek:

Mikrós mogyoróvajas karamella

Sörös karamellaöntet

www.streetkitchen.hu

Fudge, vagy másképpen tejkaramella. Ebből adódóan egy rakás cukor van benne, szóval ezzel számoljatok – nem egy diétás édesség. Viszont! Tényleg elég belőle ebéd után egy kocka, szóval fémdobozba elpakolva elég sokáig fog tartani. :)

Hozzávalók

20 darabhoz
200 g
krémes mogyoróvaj
450 g
cukor
125 ml
tej
1 mk
vaníliaaroma

Ráadásul a fudge elkészítése sem bonyolult, ehhez a hozzávalókat egy akkora lábasba rakjuk, amiben kényelmesen elfér minden. A közepesnél kicsit magasabb lángon, állandó kevergetés mellett kb. 15 percig főzzük a karamelles-mogyoróvajas alapot. Ennyi idő alatt a cukor elkezd karamellizálódni, felolvad, a tej pedig elkezd elpárologni, ezáltal besűrűsödik az alap. 

Ekkor fogunk egy nagyjából 15 x 18 cm-es tálat, amit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és ebbe öntjük a besűrűsödött, de azért még önthető karamellt. Hagyjuk megszilárdulni, majd egy éles késsel felvágjuk. 

A felvágás történhet még langyos állapotban, akkor még szebben szeletelhető, mint teljesen kihűlve. Ha túl sokáig hagyjuk a lángon, akkor nehezebben vágható, keményebb karamellát kapunk, ha pedig hamar vesszük le, akkor kicsit lágyabb, ragadósabb verziót. Fémdobozba vagy zárható üvegedénybe pakolva szuper ajándék is lehet belőle valaki olyannak, akit nagyon szerettek. :)

Mogyoróvajas fudge
Mogyoróvajas fudge

Ezek is érdekelhetnek:

Mikrós mogyoróvajas karamella

Sörös karamellaöntet

Ha tetszett a Mogyoróvajas fudge receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept