Megúszós sütik

Nagymamarizskoch

Nagymama rizskoch
Nagymama rizskoch

Hozzávalók
150 g
rizs
500 ml
tej
400 ml
víz
1 csipet
150 g
kristálycukor
4 db
tojás
20 g
vaníliás cukor
1 db
citrom
50 g
vaj
400 g
fagyasztott meggy
200 g
kristálycukor
1 db
citrom
porcukor

Elkészítés
  1. A rizskoch első lépéseként egy lábasba beletesszük a rizst, a tejet és a vizet egy csipet sóval és a kristálycukorral, majd folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük a rizst. 

    Hagyjuk egy kicsit hűlni.

  2. Közben egy edényben habosra keverjük a tojássárgáját a vaníliás cukorral, egy másik tálban pedig a tojásfehérjét verjük kemény habbá. 

    A rizshez hozzákeverjük a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjét is hozzáadjuk.

  3. Egy kivajazott tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

  4. Elkészítjük a tetejére a meggyet: összefőzzük a kristálycukorral és a citrom reszelt héjával és levével, addig, amíg kicsit besűrűsödik.

  5. A rizskoch tetejét megszórjuk porcukorral, és meggyel a tetején tálaljuk.

Tipp: adhatunk a rizshez kakaóport vagy fahéjat is.

www.streetkitchen.hu

A nagyik mindig tudják, mi a jó. Mint ez a rizskoch is. Egyszerű, de nagyszerű.

A nagymama rizskochja az a desszert, amihez nem kell semmi extra, a végeredmény mégis nagyon extra. Puha, szaftos, kicsit vaníliás, kicsit citromos, és pontosan olyan, amilyennek gyerekkorunkból emlékszünk rá. Kanalazás közben nincs sietség, ez a süti lassításra van kitalálva!

Hozzávalók

4 főre
150 g
rizs
500 ml
tej
400 ml
víz
1 csipet
150 g
kristálycukor
4 db
tojás
20 g
vaníliás cukor
1 db
citrom
50 g
vaj
400 g
fagyasztott meggy
200 g
kristálycukor
1 db
citrom
porcukor

Elkészítés

  1. A rizskoch első lépéseként egy lábasba beletesszük a rizst, a tejet és a vizet egy csipet sóval és a kristálycukorral, majd folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük a rizst. 

    Hagyjuk egy kicsit hűlni.

  2. Közben egy edényben habosra keverjük a tojássárgáját a vaníliás cukorral, egy másik tálban pedig a tojásfehérjét verjük kemény habbá. 

    A rizshez hozzákeverjük a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjét is hozzáadjuk.

  3. Egy kivajazott tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

  4. Elkészítjük a tetejére a meggyet: összefőzzük a kristálycukorral és a citrom reszelt héjával és levével, addig, amíg kicsit besűrűsödik.

  5. A rizskoch tetejét megszórjuk porcukorral, és meggyel a tetején tálaljuk.

Tipp: adhatunk a rizshez kakaóport vagy fahéjat is.

Nagymama rizskoch
Nagymama rizskoch (Fotó: Street Kitchen)

A rizskochban az a jó, hogy nem akar több lenni annál, ami: egy egyszerű, tejberizses alapú édesség, amit a sütő tesz kerek egésszé. A teteje enyhén megpirul, belül krémes marad, és minden falatban ott van az a bizonyos „még egy kicsit” érzés. Lekvárral, porcukorral vagy magában is működik, nincs rossz választás.

A nagymama rizskoch igazi retró hangulatú süti! Na, de van még ott, ahonnan ez jött!

Lajos-féle retró piskótatekercs

Retró kókuszgolyó

Retró kókuszkocka

Ha tetszett a nagymama rizskoch receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése