A rizskoch első lépéseként egy lábasba beletesszük a rizst, a tejet és a vizet egy csipet sóval és a kristálycukorral, majd folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük a rizst.
Hagyjuk egy kicsit hűlni.
Közben egy edényben habosra keverjük a tojássárgáját a vaníliás cukorral, egy másik tálban pedig a tojásfehérjét verjük kemény habbá.
A rizshez hozzákeverjük a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjét is hozzáadjuk.
Egy kivajazott tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Elkészítjük a tetejére a meggyet: összefőzzük a kristálycukorral és a citrom reszelt héjával és levével, addig, amíg kicsit besűrűsödik.
A rizskoch tetejét megszórjuk porcukorral, és meggyel a tetején tálaljuk.
Tipp: adhatunk a rizshez kakaóport vagy fahéjat is.




