Vegetáriánus ételek

Nagyonsajtostöltöttgombák

Nagyon sajtos töltött gombák

Hozzávalók
A gombához
125 g
juhtúró
5 db
tölteni való, nagy fejű gomba
2 db
salotta hagyma
2 db
fokhagyma
1 - 2 ek
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
1 db
chili paprika
A sajtszószhoz
15 - 20 dkg
reszelt cheddar sajt
2 dl
fehérbor
1 db
salotta hagyma
2 ek
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
reszelt szerecsendió
só, bors
4 dl
tejszín

Elkészítés

A gombák tönkjét kiszedjük és egy kissé kikaparjuk a belsejét. A kiszedett részeket egy késes aprítóba tesszük és ledaráljuk. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát és a gombapürét. Hozzáadunk finomra vágott petrezselymet és felkarikázott chili paprikát. Beletesszük a juhtúrót is és elkeverjük, összesütjük a gombás alappal. Sózzuk, borsozzuk és megtöltjük vele a gombafejeket.

img_2106.jpg

Felaprítjuk a hagymát és megfuttatjuk olívaolajon. Felöntjük fehérborral, tejszínnel és hozzáadjuk a sajtot, aprított petrezselymet, reszelt szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig alacsony lángon főzzük.

A mártást egy hőálló tálba öntjük, belehelyezzük a gombfejeket, megszórjuk reszelt cheddar sajttal és 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel. Sötét sörrel és főtt rizzsel fogyasztjuk.

www.streetkitchen.hu

Mi nagyon szeretünk finom dolgokat egymásba tölteni. Ezekkel a gombákkal is ez történt, mert raktunk bele juhtúrót, petrezselymet, chilit, beleültettük krémes sajtszószba, megküldtük a tetejét még több sajttal és kész is lettek Jani töltött gombái. Kipróbálni kötelező!

Hozzávalók

1
A gombához
125 g
juhtúró
5 db
tölteni való, nagy fejű gomba
2 db
salotta hagyma
2 db
fokhagyma
1 - 2 ek
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
1 db
chili paprika
A sajtszószhoz
15 - 20 dkg
reszelt cheddar sajt
2 dl
fehérbor
1 db
salotta hagyma
2 ek
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
reszelt szerecsendió
só, bors
4 dl
tejszín

A gombák tönkjét kiszedjük és egy kissé kikaparjuk a belsejét. A kiszedett részeket egy késes aprítóba tesszük és ledaráljuk. Felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk és megpirítjuk rajta a finomra aprított hagymát, fokhagymát és a gombapürét. Hozzáadunk finomra vágott petrezselymet és felkarikázott chili paprikát. Beletesszük a juhtúrót is és elkeverjük, összesütjük a gombás alappal. Sózzuk, borsozzuk és megtöltjük vele a gombafejeket.

img_2106.jpg

Felaprítjuk a hagymát és megfuttatjuk olívaolajon. Felöntjük fehérborral, tejszínnel és hozzáadjuk a sajtot, aprított petrezselymet, reszelt szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig alacsony lángon főzzük.

A mártást egy hőálló tálba öntjük, belehelyezzük a gombfejeket, megszórjuk reszelt cheddar sajttal és 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel. Sötét sörrel és főtt rizzsel fogyasztjuk.

Ha tetszett a Nagyon sajtos töltött gombák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept