A narancsos almapüré elkészítésének első lépéseként az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk és egy mikrózható edénybe tesszük. Ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét is, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot és a sót is. Egy tányérral lefedjük és bedobjuk a mikróba magas fokozaton (900 W-on) 10-12 percre.
Óvatosan leemeljük róla a tányért, vigyázva a kicsapódó gőzre, és egy botmixerrel homogén állagúra pürésítjük. Csatos üvegbe szedjük, és már falhatjuk is a narancsos almapürét. Hidegen és melegen is kiváló!

- Elkészítési idő: 25 perc
Nincs olyan időpont az évben, amikor ne juthatnánk almához, így a téli hónapokban, amikor a vitaminutánpótlásunk kissé elapad, érdemes ehhez a remek gyümölcshöz fordulni segítségért. Persze nyersen is remek nassolnivaló, de ha hajlandóak vagytok begyújtani érte a sütőt vagy a főzőlapot, akkor a határ a csillagos ég. Mutatunk néhány almás receptet, amit érdemes lehet kipróbálnotok:
Sütés nélküli kekszes-almás süti