Húsételek

Narancsoskacsamellceruzababbal

Narancsos kacsamell ceruzababbal

Hozzávalók
2 db
kacsamellfilé (bőrös)
(kb 500-600 g)
2 ek
olaj
só, bors
2 ek
kínai ötfűszer-keverék
A körethez
2 ek
olaj
1 fej
fehér hagyma
3 gerezd
fokhagyma
400 g
ceruzabab
nagy szemű só, színes bors
A mártáshoz
6 db
narancs
2 db
citrom
1 db
lime
100 ml
bourbon
2 ek
méz
2 ek
szójaszósz
50 g
vaj

Elkészítés

A mártáshoz kifacsarjuk a citrusfélék levét, és egy lábosban elkezdjük forralni, majd beleöntjük a bourbont, és elpároljuk az alkoholt. Hozzáadjuk a többi összetevőt, majd közepes lángon szép sűrűre beforraljuk. Ha szükséges, a végén a mézzel tudunk állítani az édességen.

A kacsamellek bőrös felét beirdaljuk, a másik oldalát pedig vékonyan beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az ötfűszer-keverékkel. Állni hagyjuk 15-30 percig, majd egy serpenyőben, bőrös felével lefelé, közepes lángon elkezdjük kisütni belőle a zsírt. Ezután rápirítunk a másik felére is, végül 180-200 fokra előmelegített sütőben a kívánt állagúra sütjük.

A felszeletelt fehér hagymát és az átnyomott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a babot, és készre pároljuk-grillezzük. Végül kevés vajat adunk hozzá, hogy szép fényes legyen, és sózzuk, borsozzuk.

Egy tányérra halmozunk a köretből, mellé szedjük a felszeletelt kacsát, és gazdagon meglocsoljuk a mártással.

Narancsos kacsamell ceruzababbal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A kacsa és a narancs találkozása egy valódi klasszikus – ez kerül hát most a tányérunkra néhány apró, izgalmas részlet hozzáadásával.

Hozzávalók

2 főre
2 db
kacsamellfilé (bőrös)
(kb 500-600 g)
2 ek
olaj
só, bors
2 ek
kínai ötfűszer-keverék
A körethez
2 ek
olaj
1 fej
fehér hagyma
3 gerezd
fokhagyma
400 g
ceruzabab
nagy szemű só, színes bors
A mártáshoz
6 db
narancs
2 db
citrom
1 db
lime
100 ml
bourbon
2 ek
méz
2 ek
szójaszósz
50 g
vaj

A mártáshoz kifacsarjuk a citrusfélék levét, és egy lábosban elkezdjük forralni, majd beleöntjük a bourbont, és elpároljuk az alkoholt. Hozzáadjuk a többi összetevőt, majd közepes lángon szép sűrűre beforraljuk. Ha szükséges, a végén a mézzel tudunk állítani az édességen.

A kacsamellek bőrös felét beirdaljuk, a másik oldalát pedig vékonyan beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az ötfűszer-keverékkel. Állni hagyjuk 15-30 percig, majd egy serpenyőben, bőrös felével lefelé, közepes lángon elkezdjük kisütni belőle a zsírt. Ezután rápirítunk a másik felére is, végül 180-200 fokra előmelegített sütőben a kívánt állagúra sütjük.

A felszeletelt fehér hagymát és az átnyomott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a babot, és készre pároljuk-grillezzük. Végül kevés vajat adunk hozzá, hogy szép fényes legyen, és sózzuk, borsozzuk.

Egy tányérra halmozunk a köretből, mellé szedjük a felszeletelt kacsát, és gazdagon meglocsoljuk a mártással.

Narancsos kacsamell ceruzababbal

Ha tetszett a Narancsos kacsamell ceruzababbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept